Od države dobili potporu od pola milijuna kuna za brod kojeg nikada nisu ni počeli graditi!

Foto: Arhiva (Podstrana)

DVOJICU  muškaraca iz Podstrane splitska je policija kazneno prijavila za prijevaru "tešku" gotovo pola milijuna kuna, tereteći ih da su od države dobili potporu od gotovo pola milijuna kuna za gradnju trupa broda, kojega nikad nisu ni počeli graditi niti su vratili novac.

Istragom je utvrđeno da su njih dvojica, kao vlasnici obrta za gradnju brodova, 2008. godine zaključili ugovor o gradnji i isporuci broda. Temeljem tog ugovora su aplicirali u postupku za dodjelu državne potpore za gradnju trupa broda, na javnom prikupljanju ponuda koje je provelo tadašnje Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po zaključenom ugovoru o potpori isplaćeno im je 481.500 kuna, no novac nisu utrošili prema specifikaciji potpore nisu su ikad započeli gradnju broda, a nisu ni vratili novac koji im je dodijeljen.

Zbog sumnje da su se nezakonito okoristili za spomenuti iznos, policija je uz kaznenu prijavu protiv njih podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u PU splitsko-dalmatinskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara