Od sutra na zagrebačkom Žitnjaku nova Emmezeta

Foto: Press foto

EMMEZETA, kompanija u sastavu Conforama grupe sa sjedištem u Francuskoj, otvara 19. kolovoza novi centar na zagrebačkom Žitnjaku. Četvrti po redu Emmezeta centar, koji se nalazi u prostoru koji je do sada zauzimala Kika, prostire se na 20.000 kvadratnih metara, od čega više od 11.000 kvadratnih metara prodajne površine, a parkirati se može na gotovo 400 besplatnih parkirnih mjesta.

Kupce u novootvorenoj Emmezeti očekuje asortiman koji broji više od 15.000 proizvoda, i sastoji se od namještaja, dekoracija  i opreme za kućanstvo, kao i elektronike i bijele tehnike. Jedan od najjačih aduta kojima Emmezeta privlači kupce osim niskih cijena svaki dan, svakako je ponuda elektronike i bijele tehnike, koja čini čak 35 posto asortimana i u čijoj je prodaji Emmezeta vodeća na tržištu. U novootvorenoj Emmezeti na Žitnjaku upravo ovaj asortiman je snažno zastupljen, pa tako centar predstavlja najveću i najbolje opremljenu trgovinu multimedije i bijele tehnike u Hrvatskoj.

"Za kupce, koji su Emmezetu odavno prepoznali kao omiljenog prodavača tehnike i proizvoda za dom, čemu svjedoči i 300.000 članova našeg kluba vjernosti, ovo su izvrsne vijesti. Sada će Emmezetina velika i atraktivna ponuda biti lakše dostupna i kupcima u istočnom dijelu Zagreba, a uskoro i u ostatku Hrvatske", rekao je predsjednik uprave Emmezete i Conforame Italija Slobodan Školnik.

Ukupna investicija Grupa Steinhoff International, koja je vlasnik i Conforame i Kike, u Hrvatskoj je do sada oko 150 milijuna eura. Osim otvaranja Emmezete na Žitnjaku, Grupa je odlučila je uvesti i druge promjene na hrvatskom tržištu, pa će do kraja godine svi Kika centri u Hrvatskoj postati Emmezeta centri. Kupci tako mogu očekivati otvaranje Emmezete u Rijeci već u rujnu, a uskoro i u Slavonskom brodu, kao i u Zagrebu na Jankomiru. Ukupan broj Emmezeta centara tako će uskoro biti sedam, umjesto dosadašnja tri, a širenje Emmezete donijet će i novo zapošljavanje. Tako je u Emmezeti na Žitnjaku sada zaposleno čak 50 posto više ljudi nego što ih je bilo u Kiki, a slična zapošljavanja ogu se očekivati i na drugim lokacijama.

Otvaranje novog centra na Žitnjaku Uprava Emmezete je umjesto zabavnog sadržaja za kupce odlučila obilježiti donacijom 70.000 kuna vrijednog namještaja i tehnike SOS Dječjem selu Hrvatska. Zahvaljujući ovoj donaciji u vrlo kratkom roku biti će namještena dva stana u obližnjem naselju Sopnica. Jedan od tih stanova namijenjen je mladima u programu polusamostalnog života, koji nakon završene srednje škole počinju svoj samostalni život. U drugom stanu bit će smještena SOS obitelj – majka i troje djece u njenoj skrbi.

Emmezeta u Hrvatskoj posluje već 15 godina (od 1999. godine), a o njenom poslovanju najbolje svjedoče promet od oko 400 milijuna kuna godišnje i čak tri milijuna različitih proizvoda koje potrošači kroz godinu kupe.

Emmezeta je danas dio Grupe Steinhoff International, druge najveće kompanije na svijetu u području namještaja i uređenja doma. Jedan od sastavnih dijelova te grupacije je Conforama, kompanija u čijem je sastavu i Emmezeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara