Odbor za ravnopravnost spolova: Radmane, zbog čega je direktorici prodaje zabranjen ulaz na HRT?

Odbor za ravnopravnost spolova: Radmane, zbog čega je direktorici prodaje zabranjen ulaz na HRT?

Foto: Arhiva

GORANA RADMANA, glavnog ravnatelja HRT-a, danas udaraju sa svih strana. Njegovu smjenu je zatražio i šef oporbe Tomislav Karamarko, a primjedbe na Radmanov rad imaju i saborski Odbor za ravnopravnost spolova i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

Poslovna i ideološka simbioza

"Radman nije predao svoju imovinsku karticu onako kako ona treba biti, obmanuo je hrvatsku javnost, ali to nije ništa jer je on jedan od zadnjih nosača štafete. Njegova kvalifikacija je upravo u tome što je bio rukovoditelj omladine u SFRJ", kazao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zapitao se što bi se u ovakvoj situaciji desilo da je na čelu HRT-a neki HDZ-ov čovjek. Ustvrdio je zatim da Radman nije samo u "ideološkoj, već i u poslovnoj simbiozi s aktualnom vlašću".

"Gdje je taj novac od prodaje te vile, što se tu dogodilo? Što se inače događa s imovinom Saveza komunista? Gdje je ta imovina? Ovaj SDP je ideološki sljednik Saveza komunista Hrvatske koji se ničim nije distancirao od svega negativnog što se u to vrijeme događalo. Dokaz tome je i da su naslijedili njihova materijalna dobra", kaže Karamarko.

Traže se odgovori

Odbor za ravnopravnost spolova je, pak, tražio od Radmana da objasni zbog čega je suspendirana direktorica prodaje Mirela Despot, kojoj je navodno zabranjen i ulaz u zgradu na Prisavlju. Podsjećamo, radi se o akterici "seks-skandala" koji je nedavno potresao HRT, ali i SDP.

Odgovor na ovo pitanje želi i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Oglasila se i šefica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, koja situaciju opisuje kao "sasvim suludu", te dodaje kako nečija bračna ili izvanbračna zajednica ne može biti razlog da se neka osoba ukloni s radnog mjesta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara