Odgođeno ročište za Varteks

Foto: evarazdin.hr

ZAKLJUČKOM nagodbenog vijeća koji je objavljen na stranicama FINA-e, odgođeno je ročište u postupku predstečajne nagodbe Varteksa d.d. za utvrđivanje preostalih tražbina i glasanje o Planu financijskog restrukturiranja koje se trebalo održati 30.04.2013. godine. Novo ročište zakazano je za 13.05.2013. godine.

Da podsjetimo, početkom veljače ove godine, nakon preliminarnih dogovora s najvećim vjerovnicima, Varteks je dostavio FINA-i potrebnu dokumentaciju vezanu uz postupak predstečajne nagodbe. Nagodbeno vijeće donijelo je rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe, temeljem predane dokumentacije, te sukladno Zakonu teče rok od 120 dana u kojem je obvezno dovršiti postupak predstečajne nagodbe i postići finalni dogovor s vjerovnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uspješna provedba predstečajne nagodbe, kroz restrukturiranje i financijsku konsolidaciju, stvara preduvjete za stabilizaciju poslovnih procesa i pokretanje razvojnih projekata odnosno stabilan i razvojno orijentiran Varteks u budućnosti, smatraju u Varteksu.

Sukladno planu operativnog restrukturiranja fokus će biti na osiguranju prodajne i troškovne učinkovitosti kako u segmentnu proizvodnje, tako i u segmentu trgovine. Nužna je daljnja prilagodba poslovnih aktivnosti gospodarskim kretanjima i otežanim uvjetima poslovanja, a time i restrukturiranje neprofitabilnih dijelova poslovanja uz fokus na one koji mogu ostvarivati pozitivne rezultate.

"Očekujemo što skoriji pozitivan ishod procesa predstečajne nagodbe. U ovom trenutku ključno je osiguranje hitne likvidnosti za kompaniju, koja je preduvjet za pokretanje svih daljnjih procesa. Konkretne aktivnosti u smislu operativnog restrukturiranja, ovisit će prvenstveno o finalnim dogovorima sa svim našim ključnim vjerovnicima, ali i o gospodarskim pokazateljima." – izjavio je tada Zoran Košćec, predsjednik Uprave Varteksa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara