Odlične turističke brojke na Kvarneru: Rijeka u kolovozu zabilježila skok od 25 posto, nedostaje smještajnih kapaciteta

Foto: HR Foto (Mirko Mušanić)

ODLIČNE turističke rezultate u središnjem dijelu sezone zabilježila je Primorsko-goranska županija. Još jednom se dokazalo da u srcu sezone nedostaje smještajnih kapaciteta.

Turistička zajednica Kvarnera u kolovozu ove godine ostvarila je više od 607.000 dolazaka, što je 7 posto više u odnosu na prošlogodišnji rezultat i više od 4 milijuna noćenja, što je 3 posto više u odnosu na lani.

"Što je ukupnu kumulativu, od prvog do osmog mjeseca, rezultiralo s dva posto većim tržišnim rezultatom, kako god ga gledali, i po noćenjima i po dolascima, a što bi trebalo u konačnici rezultirati i ovim proračunskim dijelom priče iz onoga dijela koji dolazi iz te turističke privrede", rekao je župan Zlatko Komadina.

Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke. Slijede ih Talijani, Slovenci, Austrijanci i Česi. Najveći udio u noćenjima ostvaren je u privatnom smještaju, potom u hotelima i u kampovima. Po subregijama, otok Krk ostvario je najveći broj noćenja, slijede otoci Mali Lošinj i Rab, Crikvenička i Opatijska rivijera, otok Cres, rivijera Novi Vinodolski, Riječko područje te Gorski kotar.

Rijeku je zabilježila veliki skok - samo u kolovozu ove godine broj gostiju povećan je za 25 posto u odnosu na kolovoz prošle godine. Srpanj je bio za 17 posto bolji nego lanjski, a dominiraju strani gosti.

"Ove brojke u apsolutnim iznosima bile bi veće kada bi i smještajni kapaciteti na području Rijeke bili veći. Uz postojećih sedam hostela u gradu i sve veći broj privatnih iznajmljivača, podaci Turističke zajednice grada Rijeke govore da su svi kapaciteti u srpnju i kolovozu ove godine bili popunjeni, što dovoljno govori o interesu turista za Rijeku. Upravo stoga i želimo povećati smještane kapacitete", rekao je komentirajući ove podatke gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara