Odmarali su se skoro pet tjedana: Zastupnici se iduće srijede vraćaju u saborske klupe

Foto: Hina

NAKON gotovo petotjedne stanke zastupnici se iduće srijede vraćaju na plenarnu sjednicu. Nakon uobičajenog aktualnog prijepodneva Vlade jedna od prvih točaka kojom će se zastupnici baviti bit će imenovanje novog ministra financija Borisa Lalovca.

Ako ne u srijedu, o imenovanju Lalovca raspravljat će se najkasnije idući petak, a prije toga raspravu treba provesti Odbor za financije, rekao je predsjednik Sabora Josip Leko nakon sjednice Predsjedništva Sabora. Na dnevnom redu nove sjednice naći će se 44 točke, čijim sadržajem, ali i redoslijedom oporba nije zadovoljna. Potpredsjednika Sabora HDZ-ovog Željka Reinera smeta što oporbeni prijedlozi uvijek završe na kraju reda.

"Ono što zabrinjava je da u situaciji u kojoj je gospodarska situacija katastrofalna na dnevni red dolaze zakoni koji s tim nemaju veze i kojima se nažalost ne pokušava riješiti teško gospodarsko stanje", rekao je Reiner.

Kao što je tragedija što se Sabor pretvorio u glasačku mašineriju koja uz to ima i preduge stanke u radu, poručuje HDSSB-ov Josip Salapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sabor ima što raditi a posebno ne reagirati na one političke teme i događaje koji ugrožavaju stabilnost Hrvatske, a smatramo da je takvih tema bilo i da je bilo vremena da Sabor zasjeda i da se premijer obrati zastupnicima", kaže Salapić.

Zanimljivo, pritužbe zastupnika predsjednik Sabora doznao je od novinara.

"Nisu mi rekli, hvala im na tome što govore drugima, a ne meni. Ne slažem se s tom ocjenom Sabor radi svoj posao."

Bavilo se Predsjedništvo i zahtjevima za izmjenom rasporeda sjedenja Jakše Baloevića i Natalije Martinčević, kojima Leko nije udovoljio.

"Tražila sam da me se kao predsjednicu kluba i nas kao članove kluba stavi da sjedimo zajedno što je jedino logično rješenje. Ako se tom mom zahtjevu ne udovolji, jasno je da se radi o čistom šikaniranju", istaknula je Martinčević.

"Osjećaji o kojima govori kolegica Martinčević su njezini i ja ih razumijem, ali ne mogu udovoljiti zahtjevima tolikog broja klubova pogotovo jer su članovi iz različitih stranaka", odgovorio je Leko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara