Odobreni projekti vrijedni gotovo pola milijuna eura za podizanje svijesti o Europskoj uniji

Odobreni projekti vrijedni gotovo pola milijuna eura za podizanje svijesti o Europskoj uniji

Foto: Arhiva

DELEGACIJA Europske unije u Republici Hrvatskoj dodijelila je grantove za šest projektnih ideja koje su predložile hrvatske organizacije civilnog društva. Projekti će se financirati iz proračuna za civilno društvo u sklopu programa IPA INFO 2011 temeljem poziva za ponude iz proljeća 2012.

Očekuje se da će provedba projekata započeti 1. siječnja 2013. i trajati između 12 i 15 mjeseci. Financiranje EU-a je do 90 posto vrijednosti pojedinog projekta, a ukupni iznos koji dodjeljuje EU iznosi preko 460 tisuća eura. Glavni ciljevi programa IPA INFO jesu podići svijest o EU-u u zemljama proširenja, te osigurati javnu raspravu o integraciju u EU, kao i prednostima i izazovima.
 
Ovih šest projekata provodit će različite aktivnosti s različitim ciljevima iako im je zajednički opći cilj informirati hrvatske građane o svim pitanjima vezanim uz EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
U svjetlu očekivanog pristupanja Hrvatske EU-u 1. srpnja 2013. godine tim će se projektima dopuniti ostale aktivnosti Delegacije EU-a kao i aktivnosti hrvatskih institucija na informiranju građana o članstvu u EU-u.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara