Održava se konferencija "Unutarnje tržište EU - mogućnosti za hrvatsko obrtništvo"

Održava se konferencija "Unutarnje tržište EU - mogućnosti za hrvatsko obrtništvo"

Foto: Guliver Image/Getty Images

POVODOM ulaska Hrvatske u članstvo Europske unije, Hrvatska obrtnička komora organizira konferenciju "Unutarnje tržište EU - mogućnosti za hrvatsko obrtništvo".

Obrtnici, mali i srednji poduzetnici obuhvaćaju više od 99 posto ukupnog hrvatskog gospodarstva i njihova prilagodba europskim zakonima, standardima i tehnologiji uvelike će odlučiti o uspjehu ulaska Hrvatske u Europsku uniju i dugoročnim koristima članstva u Uniji za hrvatske građane, ističu iz Hrvatske obrtničke komore. Tijekom pretpristupnog razdoblja nastojali su ističu, pripremiti svoje članove - obrtnike za konkurentno poslovanje u europskim okvirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferencija će tako obraditi dvije tematske cjeline: Europska unija - izazovi i perspektive za hrvatske obrtnike te konkurentnost obrtnika na jedinstvenom tržištu.

Ciljevi konferencije su: naglasiti mogućnosti koje ulazak Hrvatske u Europsku uniju pruža za veće uključivanje obrtnika u internacionalizaciju i međunarodne projekte, informirati obrtnike o očekivanim učincima pristupanja u pojedinim aspektima obrtničkog poslovanja i upoznati ih s načinima zastupanja njihovih interesa u okvirima EU.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara