Odvjetnici Judith Reisman o podizanju tužbi: "Mediji i novinari koji su je nazivali sprdnjom odgovarat će pred sudom"

Screenshot i video: Damir Horvatović

ODVJETNICI Judith Reisman objasnili su danas na konferenciji za novinare zašto planiraju podići tužbe protiv pojedinih medija u Hrvatskoj. Odmah na početku konferencije Zvonimir Hodak izjavio je da su Hrvati Reisman dočekali "kao da je došla u neku afričku zemlju", a da očito pritom nije shvatio kako je svojom izjavom uvrijedio sve afričke zemlje. Nije se zaustavio na tome, već je komentirao i da "kako je homoseksualcima dano pravo glasa, krajnji je cilj da se za 10-15 godina isto da i pedofilima".

"Judith Reisman u pojedinim je medijima opisivana kao hodajuća sprdnja, optuživana je da je neiskrena, da laže, a u pitanje se stavljala i njezina doktorska disertacija. Oni mediji koji su pisali da je doktorica antisemit mogu očekivati tužbe. Na vrijednosne sudove nećemo reagirati, ali tamo gdje je nazivaju sprdnjom, ti mediji mogu očekivati tužbu", objasnio je Hodak, koji nije htio navesti imena medija i novinara protiv kojih se sprema tužba.

"Štulhofer je blisko surađivao s tri pedofila"

Na konferenciji za novinare je, uz Reisman i njezine odvjetnike Zvonimira Hodaka i Tanju Vranjican Đerek, sudjelovao i britanski novinar Tim Tate, koji je cijelo vrijeme njezina boravka u Hrvatskoj bio uz Reisman. Osvrnuo se, očekivano, na pitanje uvođenja zdravstvenog odgoja u škole.

"Ovdje smo danas da pokažemo da je g. Štulhofer, koji se nameće vama i vašoj djeci, bliski suradnik ne jednog nego tri pedofila. Vaše ministarstvo ga je branilo", kazao je Tate osvrćući se na slučaj Thea Sandforda, a kao još jednog pedofila s kojim je Štulhofer surađivao naveo je Verna Bullougha.

Reisman je priliku iskoristila da se još jednom usprotivi uvođenju zdravstvenog odgoja. "U SAD-u danas distribuiraju knjige s fotografijama koje prikazuju masturbaciju i pokazuje im se kako se stupa u seksualne aktivnosti", komentirala je Reisman. Na kraju je dodala da još uvijek ne zna koliko će se dugo zadržati u Hrvatskoj.

Ivan Mihanović iz udruge Vigilare, kaže da je zbog podizanja tužbi Reisman produžila svoj boravak u Hrvatskoj. O osnovama za tužbu kaže.

"S obzirom na to da su određeni mediji i pojedini internetski portali upotrebljavali govor vrijeđanja, pokušali diskreditirati doktoricu Reisman kao znanstvenicu, kao osobu s doktoratom, kao osobu koja je bila suradnica FBI-a, posebno treba naglasiti, kao pripadnicu židovske vjeroispovijesti, dovedena je u kontekst banalizacije holokausta, što je jedna od najtežih optužbi općenito za pripadnike židovskog naroda", istaknuo je Mihanović.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara