Oko 10.000 birača u BiH registrirano za glasanje u drugome krugu hrvatskih predsjedničkih izbora

Oko 10.000 birača u BiH registrirano za glasanje u drugome krugu hrvatskih predsjedničkih izbora

Foto: FAH

PRIPREME za glasovanje u drugom krugu izbora za predsjednika Hrvatske koje će se provesti na teritoriju Bosne i Hercegovine su dovršene a 11. siječnja u toj će zemlji kao i u prvom krugu biti otvoreno petnaest biračkih mjesta, potvrdio je u petak Hini prvi tajnik hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu i koordinator za provedbu izbora u BiH Pero Bilušić.

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH kao i oni koji se privremeno zateknu u toj zemlji na dan izbora moći će glasovati na deset biračkih mjesta u generalnom konzulatu Hrvatske u Mostaru, po dva biračka mjesta bit će otvorena u veleposlanstvu u Sarajevu i generalnom konzulatu u Tuzli a jedno u generalnom konzulatu u Banja Luci.

Procjenjuje se kako na području BiH živi između 250 i 260 tisuća hrvatskih državljana s pravom glasa a za glasovanje u drugom krugu predsjedničkih izbora sukladno Izbornom zakonu aktivno ih je registrirano ukupno 10.761, što je više nego u prvom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je aktivnu registraciju obavilo 5.675 birača a glasovalo je ukupno 7.369 birača.

I ovoga puta glasovati će moći i oni hrvatski državljani koji se nisu prethodno registrirali no prije toga će morati ishoditi potvrdu o upisu u birački popis koju uz predočenje važećih osobnih dokumenata na dan izbora mogu dobiti u hrvatskim konzularnim predstavništvima u BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara