Oko 3,5 milijuna kuna za projekt u slabije razvijenim županijama: "Znanje, iskustvo i dobra praksa dat će dobre rezultate"

Foto: Bruno Konjević/Cropix

MINISTARSTVO regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na čelu s ministrom Brankom Grčićem, a u suradnji s programom UNDP-a u Hrvatskoj započelo je s provedbom projekta 'Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova Europske unije: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Republike Hrvatske'. Projekt je vrijedan 3.480.000,00 kuna, a provodi se na području triju županija: Karlovačke, Ličko-senjske i Sisačko-moslavačke, a predstavljen je danas u Uredu župana Karlovačke županije Ivana Vučića.

"Upravo Ministarstvo snosi 67% ukupne vrijednosti projekta, odnosno 2.320.000 kuna, a UNDP preostalih 33%, odnosno 1.160.000 kuna", kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić.

"Namjera nam je angažirati konzultante u mreži UNDP-a koji će u ove tri županije, posebno u jedinicama lokalne samouprave koje pripadaju područjima posebne državne skrbi, identificirati projektne ideje, ideje koje sutra mogu biti razrađene u konkretne projekte i sufinancirane iz europskih sredstava"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predviđeno trajanje projekta je 15 mjeseci, a namjera Ministarstva i UNDP-a je identificirati najmanje 51 projekt.

"Za ova područja to sigurno nije malo, ali isto tako kažem da je to tek početak"

Znanje, iskustvo i dobra praksa dat će dobre rezultate, kaže Grčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara