Okončana drama na moru kod Pule: Spašeno svih osam članova posade s jedrilice "Slađana"

Okončana drama na moru kod Pule: Spašeno svih osam članova posade s jedrilice "Slađana"

Ilustracija: Arhiva

AKCIJA spašavanja sedam poljskih i jednog švicarskog državljanina na 12 metarskoj motornoj jedrilici s koje je jučer oko 22 sata upućen poziv upomoć zbog puknuća jedara i kvara motora uslijed jakog vjetra završena je oko 17.30 sati, priopćili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

"Spašena su i preostala dva člana posade sa 12-metarske jedrilice "Slađana" s koje je jučer oko 22 sata upućen poziv upomoć zbog puknuća jedara i kvara motora uslijed jakog vjetra", izvijestili su oko 17.30 iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Posada jedrilice „Slađana“ jučer oko 22 sata poslala je poziv za spašavanje s pozicije oko 8 nautičkih milja od Unija, a u pomoć su upućeni tvrtka Seahelp, a nakon toga i plovilo pomorske policije.

Nakon više pokušaja bezuspješnog tegljenja zbog vjetra i valova i pucanja teglenog konopa, jedrilica je nošena jakim vjetrom i valovima plutala prema ZERP-u, nakon čega je obaviještena i Obalna straža Italije i MRCC Roma da se pripreme za slučaj potrebe spašavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U koordiniranoj akciji MRCC Rijeka i MRCC Roma helikopterom Obalne straže Italije oko 13 sati evakuirano je 6 članova posade, a jedrilica je oko 13.45 sati prešla u talijanske vode, i trenutno se nalazi oko 5 nautičkih milja između Pule i Ancone.

Jedrilica plovi pod hrvatskom zastavom, a u vlasništvu je čarter tvrtke Grgić d.o.o. iz Sukošana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara