Okončana sedmosatna talačka kriza u Kabulu: Poginulo barem sedmero ljudi, ubijena tri napadača

Okončana sedmosatna talačka kriza u Kabulu: Poginulo barem sedmero ljudi, ubijena tri napadača

Ilustracija: FAH

JEDAN američki državljanin poginuo je nakon napada trojice naoružanih muškaraca u srijedu navečer na rezidenciju koju često posjećuju stranci u Kabulu, za vrijeme koncerta afganistanske glazbe, javio je AFP, pozivajući se na informacije iz američkog veleposlanstva u Afganistanu, a afganistanske vlasti u međuvremenu su potvrdile da je sedmosatna talačka kriza okončana i da su trojica napadača ubijena.

"Možemo potvrditi informacije prema kojima je američki državljanin ubijen u napadu na rezidenciju u Kabulu", rekla je AFP-u glasnogovornica veleposlanstva Monica Cummings, dodavši da "u ovom trenutku ne raspolaže ikakvim drugim informacijama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Napad se dogodio oko 19 sati po mjesnom vremenu (16.30 CET), kad je skupina od tri naoružana napadača ušla u rezidenciju Park Palace i otvorila vatru na zaštitare i potom uzela za taoce sve nazočne, desetke Afganistanaca i stranaca koji su došli na koncert afganistanske glazbe,

Opsada rezidencije okončana je u četvrtak oko 2 sata ujutro po mjesnom vremenu, rekao je zamjenik zapovjednika policije Gul Aga Rohani. Trojica napadača ubijena su, a policija i dalje pretražuje rezidenciju u potrazi za mogućim drugim napadačima.

U međuvremenu su odgovornost za napad preuzeli talibani, javlja Hindustan times. Broj žrtava porastao je na barem sedam među kojima su četiri Indijca i jedan Amerikanac.

"Bila je to samoubilačka misija koju je proveo jedan od naših mudžahedina iz Logara. Napad je pažljivo planiran s namjerom da se napadne zabava kojoj su prisustvovali važni ljudi i Amerikanci", poručili su talibani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara