Okupljena koalicija "za bolji Varaždin": Želimo okrenuti trendove apatije i depresije

Okupljena koalicija "za bolji Varaždin": Želimo okrenuti trendove apatije i depresije

Foto: Shutterstock

PREDSTAVNICI varaždinskih organizacija HDZ-a, HSS-a, Zagorske stranke, Hrasta – Pokreta za uspješnu Hrvatsku, Bloka umirovljenici zajedno i HSP-a potpisali su u ponedjeljak u Varaždinu koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za vijeća mjesnih odbora koji će se u tom gradu održati 31. svibnja.

Govoreći o razlozima potpisivanja sporazuma i ciljevima koalicije, povjerenik HDZ-a u Varaždinu Damir Habijan istaknuo je da je aktualna vladajuća koalicija u gradu, predvođena HNS-om i SDP-om u stalnim međusobnim svađama što je utjecalo na negativne trendove u gradu u prošle četiri godine. Po njegovom mišljenju Varaždin stagnira na svim područjima, a donedavno je nosio titulu jednog od najpoželjnijih gradova za život u zemlji.

Okupljena koalicija "za bolji Varaždin"

Gradom je nažalost zavladala apatija i depresija. Smatramo da je došlo vrijeme da se taj trend okrene i okupili smo koaliciju „za bolji grad Varaždin“ s ciljem da vratimo vjeru u grad i zajednički kao tim možemo taj cilj ostvariti – izjavio je nakon potpisivanja sporazuma Habijan.

Koalicija ispred sebe ima i dugoročne ciljeve. Vraćanje Varaždinu pozicije središta regije, te vraćanje sjedišta pojedinih institucija koje su izgubljene u posljednje vrijeme samo su neki od dugoročnih ciljeva, naveo je Habijan.

Šest stranka okupljenih u koaliciju istaknut će liste u svih 16 vijeća mjesnih odbora, a osim stranačkih ljudi na listama su i nestranačke, stručne osobe, od kojih su neki u pojedinim odborima i nositelji lista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara