Oluje i poplave u Turskoj ubile osam ljudi

Oluje i poplave u Turskoj ubile osam ljudi

Screenshot: Youtube

NAJMANJE osam osoba poginulo je, a još je mnogo ljudi spašeno od vjetra i poplava izazvanih olujom što od nedjelje traje u Turskoj. Olujni jugozapadnjak koji ondje zovu Lodos pogodio je područja uz Mramorno, Egejsko, Crno i Sredozemno more, rušio je krovove i tjerao ljude da bježe pred poplavom.

U sjeverozapadnoj pokrajini Edirne, turskoj Trakiji, uz granicu s Grčkom, rijeke Meric i Tunca poplavama su odsjekle mjesto Karaagac s pet tisuća stanovnika. Vojna vozila i helikopteri poslani su da izvuku stanovnike, a guverner Edirnea Dursun Ali Sahin poplavu opisuje kao katastrofu stoljeća.

Vodostaj i dalje raste

Zasad nema podataka o žrtvama, ali Sahin upozorava da bi se stanje moglo pogoršati te da će vodostaj i dalje rasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spašavanje nastavljamo u idućim satima, a pouzdano znamo da najmanje deset dana neće biti moguć cestovni promet preko rijeke", rekao je na lokalnoj televiziji.

U raznim turskim pokrajinama u ponedjeljak su četiri osobe poginule u srušenim kućama, a jedan taksist poginuo je pod srušenom dizalicom. U pokrajini Gaziantepu na jugoistoku zemlje troje djece ugušilo se ugljičnim monoksidom jer je vjetar vraćao dim niz dimnjak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara