Oprezno u prometu: Orkanska bura zatvara ceste, u Lici snijeg, srušena stabla na Sljemenu

Oprezno u prometu: Orkanska bura zatvara ceste, u Lici snijeg, srušena stabla na Sljemenu

Ilustracija: pljusak.com

ZBOG orkanskih udara vjetra za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i D54 Maslenica-Zaton Obrovački, javlja HAK.

Samo za osobna vozila zbog olujnih udara bure otvoreni su:
- autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice
- Jadranska magistrala (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i
- Paški most.

Na Jadranskoj magistrali( D8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina)

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na:
- ŽC 5201 Koranski most-Prijeboj

Tekst se nastavlja ispod oglasa
- D1 Vaganac-Ličko Petrovo Selo-Prijeboj-Korenica-Udbina- Ondić
- D42 Poljanak
- D52 Špilnik- Korenica.

Zbog srušenih stabala zatvorena je Sljemenska cesta.

Zbog poplavljenog kolnika zatvorene su ŽC 4066 u mjestu Šaptinovci i ŽC4074 u mjestu Podgorač, lokalna cesta Jelisavac-Lađanska (na području Našica), D26 u mjestu Hrastovac (područje Garešnice), ŽC Nova Gradiška- Stara Subocka i ŽC 3282 Orlovac-Dražica.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D8) mogući su odroni zemlje i kamenja.

U noći i prijepodne u većem dijelu zemlje vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima, dok je u Gorskom kotaru i Lici moguć snijeg. Zbog olujne bure moguće su poteškoće u prometu na pojedinim dionicama Jadranske magistrale, autocesta A1 i A6 Rijeka-Zagreb. Očekuje se pojačan promet na graničnim prijelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Slovenijom. U trajektnom i katamaranskom prometu zbog olujnih udara bure mogući su problemi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara