Optužena vozačica koja je dva kilometra vukla pješaka pod Mercedesom

Optužena vozačica koja je dva kilometra vukla pješaka pod Mercedesom

Ilustracija: Index

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 31-godišnje vozačice koja je prije dva mjeseca na čiovskom mostu u Trogiru pokupila 58-godišnjeg pješaka te ga dva kilometra vukla do svoje kuće. Pješak je zadobio teške ozljede od kojih je preminuo pa vozačicu terete za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Utvrđeno je da je vozačica bila blago alkoholizirana. Izmjereno joj je 0,82 promila alkohola. Isto tako, utvrđeno je da je prekoračila brzinu, doduše neznatno. Naime, vještak je utvrdio da je vozila između 40 i 44 kilometara na sat, premda je ograničenje na mostu bilo 30 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ništa nije osjetila?

Optužnica je konačno odgonetnula i kako je bilo moguće da se pješak nađe pod Mercedesom E-klase, popularnim "okašem". Pješak je, navodi se u optužnici, ležao na asfaltu i bio je u fazi podizanja kada je naletio Mercedes. Tako je bilo i moguće da se "podvuče" pod automobil i zakači za donju zaštitu motora.

Nejasno je, međutim, ostalo kako optužena ništa nije osjetila, pogotovo zbog toga što je morala savladati par oštrih okuka na putu do svoje kuće. Na sudu se branila da je mislila da je prešla preko ležećeg policajaca, što je nemoguće, jer kotačima nije prešla preko nesretnog pješaka koji je u stanju teškog pijanstva ležao na mostu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara