Optuženi za brutalno silovanje i ubojstvo 23-godišnje studentice u Indiji se izjasnili da nisu krivi: Tužitelji kažu da imaju čvrste dokaze

Optuženi za brutalno silovanje i ubojstvo 23-godišnje studentice u Indiji se izjasnili da nisu krivi: Tužitelji kažu da imaju čvrste dokaze

Foto: AFP

PETORICA muškaraca koji su uhićeni zbog brutalnog silovanja i premlaćivanja 23-godišnje studentice početkom prosinca u New Delhiju izjasnili su se da nisu krivi. Djevojka je krajem prosinca preminula od posljedica ozljeda.

Muškarci su se na početku sudskog postupka izjasnili da nisu krivi. Šestooptuženom će se suditi odvojeno jer je maloljetan. Svjedočenja će početi u utorak.

Tužitelji kažu da imaju čvrste dokaze protiv optuženih, uključujući telefonske ispise i DNK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Indiju je potresla šokantna vijest o grupnom silovanju 23-godišnje studentice u autobusu gradskog prijevoznika u glavnom gradu New Delhiju 16. prosinca. Studenticu i njenog prijatelja su napadači između ostaloga prebili čeličnim šipkama dok su satima vozili autobus gradskim ulicama, čak i pored policijskih punktova. Par je prevezen u bolnicu, a djevojka je bila u kritičnom stanju i borila se za život. Nakon tjedan dana je uspjela dati iskaz policiji, ali je ubrzo preminula od posljedica ozljeda.

Djevojka i mladić su ušli u autobus u dijelu grada koji se naziva Munirka te su išli prema Dwarki u jugozapadnom Delhiju. Vraćali su se kući nakon kina u shopping centru na jugu grada.

The Times of India piše da je grad ovim posljednjim incidentom potvrdio ozloglašenu reputaciju kao "indijski centar silovanja". Naime, stopa silovanja u tom je gradu mnogo viša nego u drugim indijskim gradovima te veličine. Ove je godine u tom gradu prijavljeno preko 600 slučaja silovanja.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara