Optuženici za ubojstvo ruske novinarke Politkovske proglašeni krivima

Optuženici za ubojstvo ruske novinarke Politkovske proglašeni krivima

Screenshot: YouTube

PETORICA optuženika za ubojstvo ruske novinarke Ane Politkovske proglašeni su krivima na sudu u Moskvi, objavila je u utorak navečer agencija Interfaks.

Četvorica optuženika proglašena su krivima za organiziranje napada na novinarku pred ulazom u njezinu zgradu, a peti je proglašen krivim za ubojstvo, dodaje Interfaks.

Istraga koja je pet osoba izravno umiješanih u napad počinjen 2006. dovela pred sud, još nije uspjela utvrditi tko su naručitelji ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ubojstvo Politkovske, novinarke koja je radila za neovisni list Novaja Gazeta, veoma kritičan prema politici Kremlja u Čečeniji, potreslo je svjetsku javnost i ogorčilo strane medije i organizacije za ljudska prava.

Među petoricom optuženika proglašenih u utorak krivima, nekima se sudilo u žalbenom postupku pošto su prvostupanjskom presudom iz 2009. bili pušteni na slobodu.

Vijećanje kojim će se utvrditi visina kazne za ovu petoricu počet će u srijedu u 11.00 sati po srednjoeuropskome vremenu, dodaje u utorak navečer na svojoj mrežnoj stranici list u kojem je radila Politkovska.

Po pisanju stranih medija, ruska novinarka stekla je brojne neprijatelje pišući o zločinima koje je ruska vojska činila u Čečeniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara