Optužnica protiv Hrvata koji je iz BiH krijumčario 640 kornjača

Optužnica protiv Hrvata koji je iz BiH krijumčario 640 kornjača

Foto: zgzoo.com

DRŽAVNO odvjetništvo Bosne i Hercegovine podiglo je u ponedjeljak optužnicu protiv hrvatskog državljanina Željka Obradovića podrijetlom iz Metkovića zbog pokušaja krijumčarenja više stotina kornjača iz BiH u Hrvatsku što je zabranjeno tamošnjim zakonodavstvom.

Kako je priopćeno iz Državnog odvjetništva BiH Željko Obradović Laca, rođen 2. veljače 1962., tereti se da je 28. ožujka na malograničnome prijelazu Unka, u općini Čapljini, došao upravljajući svojim motornim vozilom hrvatskih registracijskih oznaka, te je pripadnicima Granične policije BiH priopćio kako ne prevozi nikakvu robu podložnu carini ili posebnim odobrenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon kontrole u prtljažniku vozila granična policija pronašla je četiri paketa s ukupno 640 živih kornjača, čiji je uvoz reguliran posebnim pravilnikom zabranjen bez prethodno ispunjenih uvjeta.

Državno odvjetništvo navodi da je Obradović na taj način, izbjegavajući mjere carinske kontrole i bez odgovarajućeg odobrenja, pokušao prenijeti robu koje je izvoz zabranjen, čime je počinio kazneno djelo krijumčarenja.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara