Organizator prostitucije iz Rijeke uhićen u Splitu zbog trgovine ljudima

Organizator prostitucije iz Rijeke uhićen u Splitu zbog trgovine ljudima

Ilustracija: MUP

MARIJAN KIPRIJANOVSKI sa riječkog područja, već nekoliko puta suđen zbog organiziranja prostitucije, uhićen je u Splitu zbog trgovine ljudima. Priveden je na ispitivanje u Državno odvjetništvo, pretpostavlja se da će biti zatražen pritvor, s obzirom da je Kiprijanovski već više puta osuđivan.

Uveo kćer u svijet prostitucije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije desetak godina sudili su mu zbog organiziranja prostitucije u Splitu, a tada se na optuženičkoj klupi našla i njegova, u to vrijeme maloljetna, kćer Marika, koja je prije par godina bila predlagana kao svjedok obrane na suđenju Ivi Sanaderu. Marika je, naime, navodno imala nekakva saznanja da je njen tadašnji partner Drago Vidaković, bivši šef Hypo Leasing Kroatiena, lažno iskazao da je Sanader na parkingu u Klagenfurtu primio kuvertu. 

I novi slučaj povezan sa prostitucijom

Ovaj novi slučaj protiv Marijana Kiprijanovskog također je, očekivano, povezan sa prostitucijom. U kaznenoj prijavi navodi se da je sa ciljem ostvarivanja imovinske koristi iskoristio teško emocionalno i materijalno stanje oštećene te ju je doveo u odnos ovisnosti, što je iskoristio za pružanje seksualnih usluga klijentima u Splitu, Puli i Rijeci. Pomogao je oštećenoj u oglašavanju i pružanju usluga, a nagovorio ju je da podigne i dva kredita. Sve je trajalo od od studenog 2014. godine do uhićenja. Tijekom tog razdoblja Kiprijanovski je priskrbio 200 tisuća kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara