Orkansko nevrijeme: Pijavica u Virovitici rušila stabla i odnijela krov vatrogasne postaje, urušena i benzinska postaja!

Orkansko nevrijeme: Pijavica u Virovitici rušila stabla i odnijela krov vatrogasne postaje, urušena i benzinska postaja!

Foto: Božidar Kovač, ICV

JAKO nevrijeme pogodilo je jučer pojedine dijelove zemlje.

U Virovitici se pojavila i pijavica, a tamošnjim je vatrogascima odnesen krov.  Uništena je i benzinska postaja u Kladarama koja je također ostala bez krova te je do daljnjega zatvorena. Prilikom udara vjetra, oštećena su i dva osobna automobila te jedan kamion.

"Došlo je brzo, sve se je treslo. Počelo je oko 18,25 i trajalo je nekoliko minuta" – rekli su zapovjednik Javno vatrogasne postrojbe JVP Virovitica Anto Tutić i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Virovitice Ivan Cmrečnjak. Virovitički su vatrogasci, prema onome što se moglo vidjeti po mraku, najteže stradali. Njima je pijavica koja je na trenutke udarala i više od 100 km/h odnijela krovište sa središnje zgrade. Krovište se tako nalazi 50 metara od zgrade.Uokolo stoje razbacana stabla koja je vjetar pobacao, a vatrogasci u svojim prostorijama hodaju u kabanicama. Odvaljena su i ulazna vrata te bačena na vatrogasno vozilo, javlja Informativni centar Virovitica.

U Ulici Petra Krešimira stablo je palo na kuću, a drvo je srušeno i kod Centra za socijalni rad u Virovitici, kao i u Strossmayerovoj ulici.

Štete ima i na širem virovitičkom području. U Gornjem Bazju stablo je palo preko ceste, u Rogovcu je stablo koje je palo na cestu zakvačilo žice od struje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme je uzrokovalo kvar na dalekovodu između Slatine i Lukača, pa je dio toga područja bez električne energije. Ekipe su na terenu i saniraju kvar, kazali su u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

Nevrijeme je pogodilo i Dugo Selo gdje su također, kako doznajemo, padala stabla.

Od danas hladnije

Promjenjivo do pretežno oblačno i svježije nego jučer bit će danas prema podacima DHMZ-a. Povremeno kiša, trajnija u zapadnoj Slavoniji i gorskim predjelima, a sve češća i izraženija i na Jadranu. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, u Slavoniji jugoistočni, na sjevernom Jadranu jugozapadnjak, a na srednjem i južnom jugo u okretanju na južni vjetar. Najviša temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 22°C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara