Orsat Miljenić prokomentirao sankcije: Građani neće ostati niti bez jednog eura zbog ovog zakona

Foto: Goran Mehkek / Cropix

MINISTAR pravosuđa Orsat Miljenić prokomentirao je odluku Europske komisije da pokrene sankcije protiv Hrvatske zbog slučaja "lex Perković".

"Oni imaju svoj stav, a mi imamo svoj. Smatramo neutemeljenom bilo kakvu najavu sankcija. Građani neće ostati niti bez jednog eura zbog ovog zakona", izjavio je Miljenić  u Dnevniku HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Objasnio je Miljenić kako niti jedna država koja je napravila istu stvar nije dobila sankcije. Kazao je i kako su kazali da će promijeniti zakon nakon što su se konzultirali s EK o prijevodu pravne stečevine EU.

Miljenić je davao i primjere kako su nekim zemljama trebale godine da uskladi zakone te da mu nije jasno zašto se sada Hrvatskoj najavljuju sankcije. Kazao je i kako Hrvatska nije u "talačkoj krizi".

"Nekim zemljama je trebalo tri, četiri godine, a jednoj čak deset i Komisija nije reagirala. Zašto sada deset mjeseci predstavlja problem? Druge zemlje su bile u identičnoj situaciji. Nismo u "talačkoj krizi" jer se posao obavlja redovito i sve ćemo ispuniti što smo potpisali. Premijer je već u srpnju kazao da ćemo promijeniti zakon ako smo pogriješili. Svaka zemlja ima pravo na svoj stav i pravo boriti se za njega" izjavio je Miljenić i dodao da ne vidi u čemu je problem jer će zakon biti izglasan na ovom zasjedanju sabora i da će stupiti na snagu 15. srpnja 2014. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara