Osječko gradsko vijeće bez rasprave o ćirilici u Vukovaru: "Mjesta za razgovor o ovoj temi su vijećnica Grada Vukovara i Sabor Republike Hrvatske"

Foto: Kristijan Cimer/HR Foto

NA DANAŠNJOJ sjednici osječkog Gradskog vijeća iz redova HSP-a dr. Ante Starčević stigao je prijedlog da se u dnevni red uvrsti točka o dvojezičnim natpisima u Vukovaru. Prijedlog vijećnika Marija Galića nije prošao, a zašto ga nije podržao HDZ objasnio je predsjednik ogranka Damir Kramarić. "Mjesta za razgovor o ovoj temi su vijećnica Grada Vukovara i Sabor Republike Hrvatske, a mi kao političke stranke smo vrlo jasno rekli svoja stajališta. Ulazeći sada u polemike i gurajući Vijeće na nacionalne teme nećemo napraviti ništa nego skupiti određene političke poene", istaknuo je Kramarić.

Gradonačelnik Ivica Vrkić nezadovoljan je dinamikom određenih radova u gradu, za što je kritizirao i prošlu vlast. "Čim stavimo asfalt u neku ulicu, HEP će, recimo, reći da će ponovo kopati tu ulicu u 11. mjesecu. Hodamo po rupama, ali to više nisu gospodina Bubala nego moje i zato sam jučer obilazio grad, zato sam nekoliko izvođača potjerao s gradilišta jer mjesecima glume i govore da će odraditi, a građani ne pitaju njih nego mene", kaže Vrkić.

Bivša HDSSB-ova dogradonačelnica Danijela Lovoković predložila je da se uz izgradnju sjevernog kolektora izradi i plan novog uređenja šetnice uz Dravu. Vrkić ju je pozvao da se uključi u taj proces: "Spremni smo zamoliti i za Vaša iskustva jer ste ranije na tom radili zajedno s vašom ekipom, kad uđemo u tu fazu, a u završnoj smo fazi pred raspisivanje prvih tendera da se doista od samog početka u završnici vodi računa kako će to sve skupa izgledati", izjavio je Vrkić.

Usvojen je i prijedlog smanjenja cijene naknade za financiranje gradnje komunalnih vodnih građevina, koji se obračunava u računima građana za vodu, za jednu kunu po kubiku. Novi predsjednik uprave Vodovoda Ivan Jukić pojasnio je kako se nije mogla smanjivati fiksna naknada, nego samo dio računa koji se odnosi na potrošnju: "Fiksna cijena se ne dira najviše zbog usmjeravanja i odluka koje su konzultantske tvrtke donijele, a tiče se projekta Osijek. Diranje fiksne cijene bi utjecalo na projekt Osijek i zato smo tražili bilo koje drugo moguće rješenje koje bi zadovoljilo građane s bilo kakvim sniženjem u ovakvim teškim vremenima u kojima se trenutno nalaze i gospodarstvo i tržište", rekao je Jukić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara