Ostojić: Reći ću premijeru koga vidim kao nasljednika u Ministarstvu zdravlja

Ostojić: Reći ću premijeru koga vidim kao nasljednika u Ministarstvu zdravlja

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

"VRLO brzo ćete biti obaviješteni kad krećem s kampanjom za mjesto gradonačelnika Zagreba", rekao je prilikom otvaranja novog Laboratorija za intervencijsku kardiologiju u KBC-u Zagreb, ministar zdravlja Rajko Ostojić.

"Neću koristiti resurse Ministarstva zdravlja, dapače bit će jasna i transparentna kampanja, kao što je primjereno mojim osnovnim načelima. A moje ljudsko, profesionalno i političko načelo je jasno. Ono je socijalno i jasno, a jedno i drugo je povezano s potpunom transparentnošću", rekao je ministar ne želeći točno reći koliko će mu kampanja trajati i kad s njom počinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Financijski će kampanja biti vrlo suzdržana jer znamo da je recesija. Kampanja će biti jasna. Vjerujem u svoj tim koji će nastaviti raditi u Ministarstvu zdravlja. Vjerujem u svoj tim koji sam okupio za bolji i pravedniji Zagreb, za Zagreb koji ulazi u Europu jer 1. srpnja Zagreb postaje prava europska prijestolnica", poručio je Ostojić.

Vrlo brzo će, dodao je, predstaviti plan vođenja Zagreba. "To će biti grad otvoren svim građanima, grad partner, grad znanosti, grad kulture i naravno zeleni čisti grad", naglasio je Ostojić i dodao da će njegova nasljednika u Ministarstvu izabrati premijer. "Ako me pita za mišljenje, a vjerojatno hoće, predložit ću mu nekoliko njih jer imamo sjajne kandidate, što se vidi iz svih ovih uspjeha, a i danas što ste vidjeli u ovoj bolnici", odgovorio je ministar prilikom posjeta Rebru.

Ministar je također najavio kako će sve dugove prema veledrogerijama koje bolnice ne mogu sanirati, preuzeti država. "Svi financijski pokazatelji su otišli jučer kod ministra Linića. Formiraju se sanacijska vijeća i to će profunkcionirati tijekom ožujka. Dakle, sva se upravna vijeća i ravnatelji razrješuju, formiraju se sanacijska vijeća od Ministarstva financija i Ministarstva zdravlja i imenuje sanacijski ravnatelj. Procedura je započeta za kliničke bolnice. Svi podaci su od jučer na stolu kod ministra Linića i tijekom ožujka napokon krećemo u tu sanaciju", zaključio je Ostojić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara