Ostojić: Situacija u SDP-u je vrlo dobra, apsolutno nema sukoba

Foto: Hina

NALAZE li premijer i ministar financija zajednički jezik, ocrtavaju li se napetosti na rad Vlade? Sukoba nema, takva je samo percepija, a poneka razmimoilaženja su normalna, rekao je u intervjuu Media servisu Rajko Ostojić. Linića pak ne uzrujavaju premijerove poruke koje mu je slao i s drugog kraja svijeta. U međuvremenu ni ministri Vrdoljak i Maras ne mogu se složiti.

"Situacija u SDP-u je vrlo dobra, apsolutno nema sukoba", tvrdi SDP-ov ministar zdravlja Rajko Ostojić.

No. ministar financija Slavko Linić i premijer Zoran Milanović već dugo nemaju normalnu komunikaciju, tvrde to poznavatelji prilika u Banskim dvorima i SDP-u, a vidljivo je i u porukama koje šalju putem medija. No smjena nije rješenje, jer tomu bi se navodno usprotivio riječki lobi, a s druge strane - tko bi se prihvatio zahtjevnog posla? Liniću se prije svega zamjera slučaj sada već bivšeg pomoćnika Šegona, ali i ponašanje u slučaju prijatelja Kalema.

"Ja sam osoba koja puno radi, radim neprekidno 12 sati dnevno i bavim se ozbiljnim poslovima, a o podmetanjima ne razgovaram", objašnjavao je Linić.

A po povratku iz Australije i Novog Zelanda, premijer je imao potrebu objasniti poruke koje uputio s drugog kraja svijeta:

"U politici, to sam rekao i ponovit ću, nemam i ne mogu imati prijatelja. Ni rođeni brat mi nije prijatelj, naročito ako protiv njega državno odvjetništvo podigne optužnicu. Ta optužnica može pasti na sudu, može biti pogrešna, može biti nepotkrijepljena dokazima. Sada je podignuta optužnica. O optužnici odlučuje sud, dakle, na sudu ćemo vidjeti je li osoba protiv koje je podignuta optužnica za financijske malverzacije kriva ili je Državno odvjetništvo pogrešno, ali dovoditi Državno odvjetništvo u vezu sa paraobavještajnim podzemljem, to mi naprosto u politici ne možemo raditi", rekao je Milanović.

Nema napetosti u Vladi, ustrajao je u intervjuu Media servisu ministar zdravlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ministar Linić sjajno radi svoj posao. Učinci fiskalizacije su 8 milijardi kuna. bilo bi dobro da su i drugi sustavi dali svoj obol".

No o rekonstrukcijama odlučuje premijer.

"Premijer ima diskrecijsko pravo da razriješi svakog od nas. A naravno da ponekad postoje razmimoilaženja, kao što ste rekli kod HGK."

A oko HGK i (ne)obaveznog članstva zajednički jezik ne nalaze SDP-ov ministar Gordan Maras i kolega mu iz HNS-a Ivan Vrdoljak.

"Da ću ja takav oblik članstva u HGK predložiti i vjerujem da će biti usvojen", rekao je Maras.

"Mislim da trebamo prestati na ovakav način komunicirati s javnošću i zbunjivati i javnost i gospodarski sektor, pa i Hrvatsku gospodarsku komoru. Kolega Maras to ne radi dobro. Tako da ovaj način komunikacije stvarno više nije pristojan i nije to dobro tako raditi", komentirao je Vrdoljak.

Pa bi se po Vrdoljaku sve trebalo rješavati u Banskim dvorima i na užem kabinetu. Hoće li to i postati praksa u preostalom dijelu mandata, tek ćemo vidjeti. Poučeni iskustvom - teško.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara