Ostojić uručio ključeve za prvih 50 od 240 novih vozila za nadzor granice

Ostojić uručio ključeve za prvih 50 od 240 novih vozila za nadzor granice

Foto: Hina

POTPREDSJEDNIK Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u četvrtak je policijskim službenicima uručio ključeve 50 vozila bez policijskih obilježja za potrebe učinkovitijeg nadzora državne granice i suzbijanja prekograničnog kriminala na vanjskoj granici EU.

Ministar Ostojić je vozila (Opel astra karavan) predao u Policijskoj akademiji, a koristit će se u 11 policijskih uprava te ustrojstvenim jedinicama Uprave za granicu Ravnateljstva policije.

Istaknuvši kako je nakon ulaska Hrvatske u EU njezin strateški cilj ulazak u Schengenski prostor, Ostojić je rekao da Hrvatsku u pripremama za pristupanje u taj prostor čeka evaluacija na području rada nadležnih tijela koja primjenjuju schengensku pravnu stečevinu.

"Današnja isporuka 50 vozila, od njih ukupno 240 koji će se isporučivati u više navrata do srpnja ove godine, tehnička je pomoć koja ide u 11 policijskih uprava te ustrojstvenim jedinicama Uprave za granicu Ravnateljstva policije", kazao je.Dodao je da su vozila nabavljena u okviru projekta Schengen Facility fonda za potrebe učinkovitog rada granične policije na vanjskoj granici Republike Hrvatske i EU.

Ministar Ostojić istaknuo je kako je ukupna vrijednost projekta 6,1 milijuna eura te bi na kraju hrvatski graničari trebali raspolagati sa 130 osobnih automobila, 60 gospodarskih vozila, 50 vozila za makadamske putove, a u tijeku je i nabava helikoptera, zrakoplova, patrolnih brodova te druge razne tehničke opreme.

Ostojić je komentirao i incident s jednom od zaštitara Milanke Opačić protiv kojeg je zbog tučnjave u dubrovačkom kafiću podignut optužni prijedlog.

"To je dokaz da sustav funkcionira i da oni koji krše zakon, za to i odgovaraju," rekao je ministar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara