Osumnjičenima u aferi HAC blokirana imovina? Odvjetnik Miljenić: Nismo još dobili odluku o blokadi

Foto: Hina

IAKO se u medijima piše da je Županijski sud donio odluku o blokiranju imovine upletenima u aferu Remorker i izvlačenje novca iz HAC-a, Veljko Miljević, inače odvjetnik jednog od osumnjičenih Josipa Sapunara, kaže da ona još nije stigla.

"Još ne. To se u zadnje vrijeme zaista radi. Vidim da je to ovdje već najavljeno, međutim, još nismo dobili odluku", kaže Miljević.

Pritvoreni Livaković, Sapunar, Mikulić...

Podsjećamo, nakon što su USKOK-ovi istražitelji prošli tjedan ušli u sjedište Hrvatskih autocesta (HAC) zbog sumnje da je iz tog javnog poduzeća izvlačen novac preko tvrtki s kojima su godinama surađivali, bivšem financijskom direktoru HAC-a Josipu Sapunaru u ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskome sudu određen jednomjesečni istražni zatvor.

Sapunar je istražiteljima navodno ispričao da je novac koji su HAC-ovi podizvođači uplaćivali na austrijski račun češke tvrtke Remorker International Igora Premilovca nosio bivšim državnim tajnicima Zdravku Livakoviću i Milivoju Mikuliću pa je u četvrtak istraga proširena na ukupno osam osumnjičenika.

Uz Livakovića i Mikulića u istražnom su zatvoru završili i bivši čelnik HAC-a i Hrvatskih cesta (HC) Stjepko Boban, direktori građevinske tvrtke Viadukt Ivan Berket i Damir Kezele te direktor Zagorje Tehnobetona Miroslav Bunić.

Sve počelo od HGK

Cijeli je slučaj počeo uhićenjem pročelnice Vidoševićevog ureda Zdenke Peternel. Nju se tereti da je zajedno s marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim koji je, među ostalim vodio i Vidoševićevu predsjedničku kampanju, preko Premilovčeve češke tvrtke iz Komore izvukla 32 milijuna kuna.

Vidošević je ranije izjavio da je iznenađen tom aferom, ali da ne namjerava dati ostavku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara