Otac Jihadi Johna odrekao se sina: "Nek´ gori u paklu"

Otac Jihadi Johna odrekao se sina: "Nek´ gori u paklu"

Screenshot: Youtube (Sky News)

GERILAC prikazan na video snimkama smaknuća zapadnih talaca, a poznat kao Jihadi John zapravo je Mohammed Emwazi, Britanac iz zapadnog Londona. Nakon što je otkriven njegov identitet rodbina je priznala da ga se odrekla prije dvije godine kad su doznali da je otišao u Siriju i postao pripadnik Islamske države.

Otac Jihadi Johna nazvao ga "psom, životinjom i teroristom". Jaseem Emwazi rekao je prijatelju da se strašno srami sina i da želi da "gori u paklu", prenosi Daily Mail.

Abu Meshaal, koji s Jaseemom radi u supermarketu u selu u Kuvajtu, ispričao je novinaru Telegrapha da se sina odrekao još 2013. kad je nazvao obitelj iz Sirije i molio ih za oprost. Otac mu je tada rekao da se nada da će čim prije umrijeti.

Obitelj je doselila u London 1993. iz Kuvajta. Britansko državljanstvo su dobili 2002., a godinu kasnije Emwazijevi otac i majka su se vratili u Kuvajt. On je u Londonu diplomirao računalno programiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegova pogibija bi bila dobra vijest za našu obitelj"

Rodbina okrutnog terorista zgrožena je njegovim postupcima i poručuju da ga mrze." Njegova pogibija bila bi dobra vijest za cijelu našu obitelj", rekao je bliski rođak.

Emwazijeva majka Ghania nikako se ne može pomiriti sa sinovim odlaskom u džihad. Stalno moli prijatelje i rodbinu da se mole za njega i još uvijek se nada da će se on preobratiti.

Jihadi John je otprije poznat britanskim službama sigurnosti, a prvi se put pojavio na video snimkama lani u kolovozu kad je ubio američkog novinara Jamesa Foleya.

Poslije je snimljen na smaknućima humanitarca Hainesa, američkog novinara Stevena Sotloffa, britanskog taksista Alana Henninga te američkog humanitarca Abdul-Rahmana Kassiga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara