Otvaranje dislocirane jedinice poludnevnog boravka za djecu i mlađe punoljetne osobe u Bistrincima

Foto: Google Street View

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić sudjelovati će u svečanom otvorenju dislocirane jedinice poludnevnog boravka u Bistrincima kod Belišća Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Klasje Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako su izvijestili iz Ministarstva socijalne politike i mladih, sukladno Planu deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi i drugih pravnih osoba koje obavljaju djelatnost socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj 2011. - 2016. (2018.) jedan od osnovnih ciljeva u pogledu buduće transformacije Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Klasje Osijek je prevencija i smanjenje broja djece na stalnom smještaju.

Dom trenutačno pruža usluge na ukupno 7 lokacija (2 podružnice u gradu Osijeku i 6 dislociranih jedinica u kojima se pružaju usluge organiziranog stanovanja - stambenih zajednica kao priprema za izlazak iz skrbi (3 stana) i poludnevni boravak u Čepinskim Martincima i Belom Manastiru), a otvaranjem dislocirane jedinice u Bistrincima djeluje na 8 lokacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara