Ove godine u istarski turizam ulaže se 130 milijuna eura

Ilustracija: Aquacolors 

MINISTAR turizma Darko Lorencin jučer je, u pratnji župana Istarske županije Valtera Flege, obišao razvojne projekata na području grada Poreča. Planirane investicije u hrvatski turizam u ovoj godini procjenjuju se na 410 milijuna eura, od kojih se oko 130 milijuna eura odnosi na investicije u Istarskoj županiji.

Obišli su gradilište Aquaparka Aquacolors u Poreču koji će se, kako je najavljeno, prostirati na površini od sedam hektara i tako biti jedan od najvećih vodenih parkova u Europi.
 
Vrijednost ovog projekta, koji će sadržavati brojne vodene atrakcije, a čiji je nositelj hrvatsko-češka tvrtka Asket d.o.o., procjenjuje se na 25 milijuna eura.
 
"Turizam je industrija doživljaja, a projekti i sadržaji poput ovog uvelike doprinose pozicioniranju Hrvatske kao turističke destinacije koja, osim sunca i mora, ima što za ponuditi svojim gostima. Produljenje sezone i povećanje turističke potrošnje samo su neki od ciljeva definiranih u Strategiji razvoja turizma, a moguće ih je realizirati jedino kroz kreiranje novih motiva dolazaka i obogaćivanja naše turističke ponude", rekao je ministar Lorencin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara