Ovo su pulski političari koji su odbili smanjiti cijenu vrtića i vratiti subvencije za prijevoz školaraca

Ovo su pulski političari koji su odbili smanjiti cijenu vrtića i vratiti subvencije za prijevoz školaraca

Foto: Hina, www.pula.hr

VEĆINA vijećnika pulskoga Gradskog vijeća sinoć je prihvatila izvješće pulskog gradonačelnika u kojemu je on ustvrdio kako prihvaća interpelaciju jedanaest oporbenih vijećnika, ali da će o njoj donijeti odluku nakon analize ostvarenih proračunskih prihoda za prvi kvartal ove godine, iako su oporbeni vijećnici tražili da se odluka kojom bi se pomoglo građanima donese odmah.

Naime, pulska oporba je tražila povratak subvencija za prijevoz osnovnoškolaca, vraćanje participacije roditelja u cijeni vrtića na 650 kuna uz smanjenje cijene za opravdani izostanak djeteta, 20-postotno smanjenje za drugo dijete te 50-postotno smanjenje za korisnike dječjeg doplatka. Podsjetimo, oporbu u Gradskom vijeću Pule čine vijećnici koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS-SDA, vijećnici HDZ-HDS-a i dvojica nezavisnih vijećnika, dok je na vlasti koalicija IDS-HNS-Zeleni. No, Gradsko vijeće nije niti glasalo o njihovom prijedlogu, nego, kako nam je kazao Ferić iz SDP-a samo o izvješću gradonačelnika u kojemu on tvrdi da je prihvatio interpelaciju!
 "U zadnjih mjesec dana u Puli su donesene odluke koje izravno zavlače ruku svakom građaninu, a u to se ubraja, uz ostalo, povećanje prireza sa sedam i pol na 12 posto, povećanje cijena vrtića sa 650 na 690 kuna te ukidanje prava na besplatni prijevoz za učenike", naglasio je nezavisni vijećnik Mauricio Licul. Dodao je kako se u Gradu Puli troše "veliki novci na stvari koje nedvojbeno imaju neusporedivo manji priorioritet u odnosu na pomoć za djecu i njihove roditelje".

Ocijenivši kako se zadnjim odlukama na sramotan način udarilo na džepove najranjivijih i najmanje krivih za financijsku situaciju u Puli, Licul je od Gradskog vijeća zatražio povratak subvencija za prijevoz osnovnoškolaca, vraćanje participacije roditelja u cijeni vrtića na 650 kuna, uz smanjenje cijene za opravdani izostanak djeteta, 20-postotno smanjenje za drugo dijete i 50-postotno smanjenje za korisnike dječjeg doplatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo tražili promjene ODMAH!"

"Zadnja ponuđena optika punjenja proračuna Grada Pule je pogrešna i kriva te sam mišljenja da je nužno ostaviti na miru djecu i roditelje te njihova prava i pomoći koju su dosad primali te da se treba pozabaviti s onima koji Gradu Puli duguju pozamašni novac a ne u udarati po građanima koje predstavljamo", napisao je Licul u svom prijedlogu.

"Konkretno, mi smo tražili da se odmah raspravlja o našim zahtjevima i da se isti usvoje, a na kraju se o tome nije niti glasalo, već se glasalo o gradonačelnikvom izvješću u kojemu je on stavio da prihvaća zahtjeve, ali da će se o tome tek raspravljati", rekao nam je SDP-ovac Daniel Ferić dodajući: "Dakle, naši zahtjevi nisu prihvaćeni!"Pulski gradonačelnik Boris Miletić ustvrdio je, javlja Hina, kako je već najavio rebalans proračuna nakon prvog kvartala te da će nakon sastanka s nezadovoljnim roditeljima nakon analize ostvarenih proračunskih prihoda za prvi kvartal ove godine, donijeti odgovarajuću odluku odnosno izmjene i dopune proračuna Grada Pule.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara