Ovrhe: FINA od 1. siječnja vrši prodaju nekretnina i pokretnina na elektroničkim dražbama

Ovrhe: FINA od 1. siječnja vrši prodaju nekretnina i pokretnina na elektroničkim dražbama

Foto: scx.hu

U SKLADU s odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona, Financijska agencija (Fina) od 1. siječnja 2015. godine, na temelju zahtjeva za prodaju kojeg Fini dostavlja sud, provodi prodaju nekretnina i pokretnina u ovršnim postupcima pokrenutima nakon 1. siječnja 2015. godine.

Postupak provođenja elektroničke javne dražbe propisan je Zakonom o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakonom o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona određeno je da od 1. siječnja 2015. godine Fina vodi Očevidnik nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom postupku.

Očevidnik se vodi u elektroničkom obliku i predstavlja skup podataka o nekretninama i pokretninama koje se prodaju u ovršnom postupku. Očevidnik je javan, a podaci upisani u Očevidnik dostupni su putem interneta.

Podatke o nekretninama i pokretninama koje se prodaju u ovršnom postupku Fini dostavljaju nadležna tijela u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima, u ovršnim postupcima pokrenutima nakon 1. siječnja 2015. godine.

Očevidnik se vodi o svim nekretninama koje se prodaju u ovršnom postupku, a o pokretninama ako je njihova procijenjena vrijednost veća od 50.000,00 kuna.

Podaci o nekretninama i pokretninama koje se prodaju u ovršnom postupku pokrenutom prije 1. siječnja 2015. godine dostavljaju se Hrvatskoj gospodarskoj komori.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara