Ozren Matijašević za Index: Lesaru nisam dao zeleno svjetlo, u politiku ne ulazim!

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

"RADI SE račun bez krčmara! Ja u politiku ne ulazim! Ovih dana moje se ime bezrazložno zlorabilo radi nekakvih političkih obračuna. U cijelu priču sam upleten bez mog znanja i mislim da je to jako ružno. Istina je da sam razgovarao s čelnikom Hrvatskih laburista Dragutinom Lesarom, ali mu nikada nisam dao zeleno svjetlo i odobrio moj politički angažman", kaže za Index Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a.

Matijašević rasturio Laburiste u Splitu, ni sam ne zna kako

Matijašević kategorički demantira da je mislio u politiku. Prvi put nam je to kazao ljetos, prije šest mjeseci, kada smo pisali o tome da ga Lesar misli u Splitu ponuditi kao Kerumovog nasljednika u Banovini. Matijašević, a tada i Lesar, tvrdili su da priča nema veze s vezom i da je to nekakav "spin".

Ipak, u listopadu je splitskim Laburistima upravo Matijašević ponuđen kao rješenje za gradonačelničkog kandidata. Kada nije prošao, došlo je do raspada i prelaska dijela Laburista u HDSSD.

Matijašević i dalje ustrajava na svojim argumentima da ne misli u politiku, premda je praktično rasturio dosad vrlo angažiranu i medijski popraćenu podružnicu Laburista za koje Lesar unatoč svom trudu lijepe riječi nije imao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na što bi to sličilo da ja sad odem u politiku?!"

"Nikako. Apsolutno stojim iza toga. Na što bi to ličilo da ja sada svoju poziciju sindikalnog čelnika iskoristim kao političar?! To se neće dogoditi", konzistentan je Matijašević.

Prema posljednjim informacijama, Lesar bi ga ponudio kao kandidata za župana splitsko-dalmatinskog. 

Suvišno je reći da Matijašević ni o toj inicijativi ništa ne zna. 

Mandat mu istječe dogodine, otprilike u isto vrijeme kad i Kerumov. Koliko god mu politički angažman bio nespojiv, Matijašević ne bi bio ni prvi, a vjerojatno ni posljednji sindikalac koji bi prešao u političke vode.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara