PAN izgubio parnicu protiv države vrijednu 33,9 milijuna i mora platiti 800.500 kuna troškova

PAN izgubio parnicu protiv države vrijednu 33,9 milijuna i mora platiti 800.500 kuna troškova

Screenshot: Street View

ZAGREBAČKI Trgovački sud odbio je višemilijunski tužbeni zahtjev PAN-Papirne industrije protiv Centra za restrukturiranje i prodaju i države, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Postupak je vođen protiv Centra za restrukturiranje i prodaju te Republike Hrvatske radi isplate 35,4 milijuna kuna sa zateznom kamatom od lipnja 2003., a na ime navodnog stjecanja bez osnove strojeva vrijednih oko 1,5 milijuna kuna zadržanih na plantaži Borinci, Jarmina te naknade štete u iznosu od 33,9 mlijuna kuna za razdoblje od 2003. do 2008. na ime izmakle dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trgovački sud je prihvatio navode iz odgovora na tužbu i podnesaka zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva u dijelu u kojem je odbacio tužbu tužitelja u odnosu na Republiku Hrvatsku za isplatu naknade štete od 33,9 milijuna kuna sa zateznom kamatom od 23. lipnja do isplate jer tužbeni zahtjev nije identičan postavljenom zahtjevu za mirno rješenje spora.

Istodobno je odbijen je i tužbeni zahtjev tužitelja u odnosu na Republiku Hrvatsku za isplatu 1,5 milijuna kuna jer je nastupila zastara. Zahtjev protiv Centra za restrukturiranje i prodaju također je odbijen zbog zastare.

Tužitelj je obvezan Republici Hrvatskoj naknaditi parnični trošak u iznosu od 800.500 kuna u roku od osam dana, izvijestilo je državno odvjetništvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara