Panika pred imotskom Hitnom: Doveo suprugu pred zaključana vrata Hitne, nigdje liječnika!

Foto: Radio Imotski

SINOĆ oko 23.30 sati ispred jedinice Hitne medicine u Imotskom, događala se prava drama. Muškarac je na hitnu pomoć dovezao svoju suprugu koja je imala aritmiju srca, no vrata su bila zatvorena, a u hitnoj pomoći nije bilo nikoga. Nakon što je nazvao dežurne službe, suprug je oko ponoći nazvao i Radio Imotski.

"Pred hitnom sam stajao pola sata. Žena mi ima aritmiju. Zovemo hitnu i oni kažu: "Ne možemo ništa napraviti, otišli su prema Dolića Dragi". Ja kažem, kako ne možete ništa, stupite u kontakt s njima, zovite ih, ženi hitno treba pomoć. Otišao sam kući, u panici, nisam znao što ću. Ponovno sam zvao i izderao se na doktoricu iz Splita. Ne znam što se događa"., kazao je suprug.

"Nazvali smo 112 te su nas oni preusmjerili na glavnog dispečera Hitne pomoći u Split koji nam je rekao da je dežurni tim sa doktorom bio na terenu u Dolića Dragi i da se uskoro trebaju vratiti u jedinicu hitne pomoći u Imotski.", kažu s Radio Imotskog.

15-ak minuta iza ponoći Radio Imotski ponovo je nazvao suprug koji je vidno mirniji potvrdio da su se doktorica, sestra i vozač vratili, da su primili njegovu suprugu, ali i još jednu ženu koja je došla na hitnu.

Oko 00.45 bračni par vratio se kući i sve je dobro završilo, no očito je da sustav hitne pomoći na području Imotske krajine nije dobro ustrojen.

Jedinica hitne pomoći u Imotskom pokriva ogromno područje od 600 kilometara kvadratnih, a udaljenost do Kliničkog bolničkog centra Split je 100 kilometara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara