Papa Franjo ostao bez riječi na pitanje djevojčice "zašto Bog dozvoljava da djeca pate?"

Papa Franjo ostao bez riječi na pitanje djevojčice "zašto Bog dozvoljava da djeca pate?"

Screenshot: YouTube/DW

PAPA Franjo je u nedjelju nježno zagrlio i utješio djevojčicu koja ga je preplavljena emocijama upitala: "Zašto Bog dozvoljava da djeca pate?"

Djevojčica Glyzelle Palomar (12) jedna je od četvoro mladih ljudi s kojima se poglavar crkve susreo na filipinskom Sveučilištu Sto koje aktivno sudjeluje u zbrinjavaju djece prisiljene da djetinjstvo provedu na ulicama.

Palomar je papi počela pripovijedati o velikom broju napuštene djece koja završe u prostituciji, i potom spontano pitala: "Zašto Bog dopušta da se to događa nedužnoj djeci?"Tekst se nastavlja ispod oglasa
Djevojčica je nakon pitanja briznula u plač.

Papa se našao zatečen, pa je zagrlio djevojčicu, a njenom pitanju posvetio propovijed odbacivši onu unaprijed pripremljenu.

Govoreći pred oko 35,000 okupljenih vjernika, Papa je rekao da je Glyzelle postavila pitanje na koje nema odgovora i pozvao ljude da usvoje njen primjer, "da nauče plakati", kao što je to naučio Isus kad je doznao što se događa u našim životima.

"Pojedine realnosti u životu mi vidimo samo očima pročišćenim suzama," rekao je.

"Stvarnost je superiornija idejama," dodao je papa konstantno se vračajući na pitanje djevojčice."Vaša je stvarnost superiornija ovom papiru ispred mene," kazao je Franjo pokazujući na pripremljenu propovijed.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara