Papa Franjo završio trodnevni posjet Bliskom istoku

Foto: Hina

PAPA FRANJO je u ponedjeljak navečer napustio Bliski istok nakon trodnevna hodočašća s bogatim programom tijekom kojega je boravio u Jordanu, na palestinskom području i u Izraelu koje je ponajprije bilo ekumensko ali nerijetko i obilježeno političkim napetostima.

Zrakoplov izraelske kompanije El Al u kojemu je bio poglavar Katoličke Crkve poletio je iz Tel Aviva u Rim nakon kratke oproštajne svečnosti.

Dočekujući rimskog biskupa, izraelski predsjednik Šimon Peres prihvatio je njegov poziv na zajedničku molitvu za mir s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom upućen u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franjo je pozvao na "slobodan pristup" židovskih, muslimanskih i kršćanskih vjernika svetim mjestima u Jeruzalemu i na prekid "sukoba i očitovanja nesnošljivosti", nakon vala vandalizma židovskih nacionalista na kršćanska i muslimanska svetišta.

Sveti Otac je putovanje koje je u subotu počeo u Jordanu, završio misom u dvorani Posljednje večere, mjestu svetom za sve tri religije.

Vidno umoran, Papa je održao veoma srdačan govor u nazočnosti predstavnika biskupija i crkvenih redova u Svetoj zemlji, ističući važnost obitelji, bratstva i prijateljstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara