Papa traži od svećenika da krste djecu roditelja koji nisu vjenčani u crkvi

Foto: FAH

PAPA Franjo je zaredio u nedjelju trinaestoricu svećenika istaknuvši u toj prigodi da svećenici nisu "gospodari nauka" Katoličke Crkve i da moraju biti blagi sa svojom pastvom.

"Doista me žalosti kada susretnem ljude koji se više ne odvažuju ići na ispovijed jer dožive ukor, zlostavljanje i osudu", rekao je Papa u propovijedi na misi ređenja u Bazilici svetoga Petra.

"Oni imaju dojam da im Crkva zatvara vrata pred nosom. Molim vas, ne činite to. Budite dobrostivi", rekao je Sveti Otac, dodavši: "Vi niste gospodari nauka. To je Božji nauk".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šestorica od trinaestorice svećenika su Talijani, a ostali su iz Brazila, Čilea, Ekvadora, Venezuele, Južne Koreje, Pakistana i Vijetnama.

Papa Franjo zagovara blaži pristup nekim pitanjima, tražeći primjerice od svećenika da krste djecu katoličkih roditelja nevjenčanih u crkvi i samohranih majki.

Više puta je naglašavao da Crkva ne treba biti "opsjednuta" temama poput pobačaja, kontracepcije i istospolnog braka, premda nije najavio promjenu crkvenog nauka o tim pitanjima.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara