Papin boravak u Svetoj zemlji osiguravat će 8000 policajaca

Foto: Hina

ŠEF izraelske policije Yohanan Danino u nedjelju je izjavio kako nijednom židovskom ekstremistu neće dopustiti da pokvari skorašnji posjet pape Franje Svetoj zemlji te da će tijekom njegova boravka u Jeruzalemu biti mobilizirano ukupno 8000 pripadnika snaga sigurnosti.

"Učinit ćemo sve što možemo kako bismo zajamčili da židovski ekstremisti ne poduzmu ništa ni na jednom svetom kršćanskom mjestu i kako bi ovo putovanje prošlo uspješno", rekao je Danino na konferenciji za novinare u Jeruzalemu.

Kako izvješćuju izraelski mediji, policija i Shin Beth, tajna služba unutarnje sigurnosti strahuju da radikalni židovi ne iskoriste Papino hodočašće u Svetu zemlju od 24. do 26. svibnja kako bi pojačali svoju kampanju zastrašivanja onih koje smatraju "idolopoklonicima" i pribjegli vandalizmu ili fizičkim napadima.

Papa će 25. svibnja poslijepodne iz Jordana doputovati u Izrael gdje će biti poduzete mjere sigurnosti slične onima poduzetim za vrijeme posjeta Izraelu američkog predsjednika Baracka Obame 2013.

"Ne smijemo podcjenjivati važnost ovoga posjeta na nacionalnom i na međunarodnom planu", istaknuo je Danino. "Nemamo razloga za zabrinutost, jer nam je Izrael na raspolaganje stavio iznimno velik broj snaga sigurnosti", rekao je latinski jeruzalemski patrijarh Fouad Twal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara