Pet ministara ide na turneju u pet gradova, a pričat će građanima o investicijama kojih nema!

Pet ministara ide na turneju u pet gradova, a pričat će građanima o investicijama kojih nema!

Foto: Arhiva

"KORACI koje Vlada poduzima pri pokretanju investicijskog ciklusa i restrukturiranju gospodarstva bit će prezentirane u nekoliko hrvatskih gradova pod programskim nazivom 'ProInvest'. Ministri iz Vlade posjetit će nekoliko hrvatskih gradova: Split 25. veljače, Osijek 11. ožujka, Varaždin 25.ožujka, Rijeka 8. travnja i Zagreb 22. travnja 2013", objavljeno je na službenim stranicama Vlade. 

Kako se može vidjeti riječ je o "turneji" po Hrvatskoj ministara iz Vlade Zorana Milanovića, a koje će se datumski slučajno ili ne ppoklopiti slokalnim izborima. Naime, Vlada smatra kako su investicije u javnom i privatnom sektoru, uz iscrpnije korištenje novca iz EU fondova ključ za oporavak hrvatskoga gospodarstva. 
 
"Pokretanjem novog investicijskoga ciklusa, Vlada RH očekuje preokret negativnih trendova, djeluje na stvaranju pozitivne ulagačke klime, poboljšanju likvidnosti u gospodarstvu, jačanju konkurentnosti i povratku poslovnog optimizma", stoji u obrazloženju Vlade zašto ćemo hrvatskim ministrima i njihovim pomoćnicima platiti da diljem Hrvatske drže predavanja o investicijama koje zapravo u našoj zemlji još nema. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"ProInvest, ključne mjere Vlade RH za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva prvo će biti prezentirane u Splitu 25. veljače 2013. u velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta. U Splitu će o ključnim Vladinim mjerama govoriti Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva prezentirat će “Zakon o poticanju ulaganja i unapređenju investicijske klime“", stoji u najavi programa "ProInvest" programa. 
 
Isto tako Veljko Ostojić, ministar turizma prikazat će investicije u turizmu, Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta govorit će o povedbi programa Poduzetnički impuls u 2013., Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava o mjerama aktivne politike zapošljavanja u 2013., Boris Lalovac, zamjenik ministra financija izvijestit će o prvim iskustvima u provedbi Zakona o financijskom poslovanju poduzeća i predstečajnoj nagodbi, dok će Jakša Puljiz, zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova EU ukazati na mogućnosti financiranja investicija kroz fondove Europske unije, a Anton Kovačev, predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak o kreditnim programima HBOR-a u 2013.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara