Picula: Zaslužujem prvo mjesto na listi za EU izbore, peto mjesto doživljavam kao izazov

Foto: Hina

"MISLIM da zaslužujem prvo mjesto", izjavio je zastupnik EU parlamenta SDP-ovac Tonino Picula gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.

Tonino Picula kazao je kako je zadovoljan 5. mjestom na listi te da je ta pozicija prilika da se "ponudi biračima". Kazao je kako će to biti test koji će dati odgovor na pitanje njegovog rada u EU parlamentu, ali i da će ti izbori pokazati funkcionira li taj sistem izbora. "Peto mjesto na listi ja doživljavam kao izazov. Prilika je to i da birači odluče i daju svoje mišljenje: "Ne, mi mislimo da je redoslijed na listi trebao biti takav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Picula je kazao i kako ne bi bilo čudno da je bio prvi na listi, no i da bi bio puno razočaraniji da na prvom mjestu nije završio Neven Mimica već netko treći.

"Teško je nešto zamjeriti Mimici, on ima ozbiljni politički kapacitet", objasnio je Picula.

Kazao je i kako je obrazloženje 5. mjesta na listi bilo "tehnicističko, strukturno obrazloženje koje drži vodu". Kazao je i kako mu nisu zamjeravali suradnju s HDZ-ovcem Davorom Ivom Stierom za koju je ocijenio da je ta suradnja "pomogla svima te da baca svjetlo na to kako raditi u EU parlamentu".

Dodao je i da s Milanovićem nije komunicirao u posljednjih jedanaest mjeseci te da smatra da to nije normalno, ali dodaje da je možda i sam trebao kontaktirati Milanovića.

Komentirao je i situaciju oko vukovarskoga gradonačelnika Želja Sabu te ustvrdio kako to ne baca lijepu sliku na SDP. Dodao je i da smatra kako je SDP u prve dvije godine na vlasti napravio mnoge dobre stvari.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara