Pismo čitatelja: Premijeru Milanoviću, raspustite Vladu i predajte je u ruke narodu!

Foto: Goran Mehkek/Cropix

JEDAN čitatelj nam je poslao pismo koje je uputio premijeru Zoranu Milanoviću povodom njegove, kako kaže "čestitke za blagdane hrvatskom narodu". Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani premijeru Milanoviću,

Nakon čitanja vaše poruke hrvatskom narodu uoči blagdana i Nove godine, osjetih gorčinu i povrijeđenost vašim riječima koje u kombinaciji s rezultatima Vaše Vlade na svim poljima djelatnosti predstavljaju jasnu kontradiktornost i neiskrenost.

Ne usuđujem se tumačiti Vaše misli i osjećaje jer je to Vaša privatna stvar poznata samo vama i Bogu, ali ako sudimo po djelima i rezultatima, onda mi nikako nije jasno koja je vaša poruka.

Ništa od toga što ste naveli ne zvuči niti izgleda kao istina, odnosno, nije odraz realnosti u kojoj živi hrvatski narod danas. Vaša popularnost strahovito je opala, a izgubili ste veliki dio povjerenja naroda.

Da li vi vjerujete u to, ne znam. Moguće je da vi vidite stvari drugim očima i da Vas Vaše viđenje daljnje situacije motivira da nastavite svoj posao. I ako je to tako, onda imate još preko četiri godine raditi kako vi mislite da je najbolje, bez obzira što narod o tome misli.

Točno, narod vas je odabrao i sada bi bilo logično da narod i izdrži Vaš mandat, kakav god bio, i kakve god rezultate donio.

Moguće je i to da Vi nemate kao glavni interes dobrobit hrvatskog naroda već djelujete kao namještenik nekim višim silama i sustavima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja kao stanovnik Hrvatske samo uočavam svojim očima ono što se događa oko mene i vi mi dajete za pravo da vam se obratim kad god želim. Rekli ste da želite čuti od nas i zato se javljam. Očekujem da će i ova poruka biti ignorirana kao nevažna i za vas neistinita. I to je u redu. Ja sam svoju dužnost obavio.

I za kraj bih naveo pravu svrhu ovog pisma:

"Posao koji obavljate krajnje je loš, razlog tome može biti kompleksan i težak mentalitet naroda"

Raspustite trenutnu Vladu u potpunosti i predajte je u ruke narodu. Posao koji obavljate krajnje je loš. Razlog tome može biti kompleksan i težak mentalitet naroda. Razlog tome može biti korumpiranost sustava kojim upravljate. Što god je razlogom trenutnog stanja, ono samo može biti gore, a na kraju ćete vi biti krivac, kao i gospodin Sanader. Nikako ne kažem da ste kriminalac kao i on, već da ćete ispasti krivac za sve loše što se dogodi hrvatskom narodu. Ako sada odustanete, biti ćete poštovani kao čovjek koji je odustao na vrijeme. Vaša iskrenost ostat će zapamćena. Ako predate vlast narodu, biti ćete oslobođeni daljnjeg tereta karmičkih posljedica (kakve god one bile), a hrvatski narod moći će u tom slučaju sebi stvoriti vlast upravo onakvu kakvu želi, pa kako god nam bilo. Barem nećemo imati koga okrivljavati.

Još jednom ponavljam: lako je moguće da vi niste krivi, i da je ovaj narod kompleksan i da ga je teško organizirati i zadovoljiti. Sve to ulazi u obzir.

Ali je onda u vašem interesu da predate tu odgovornost upravljanja ovakvim narodom, i to možda treba predati upravo samom hrvatskom narodu.

Vaš optimizam za budućnost Hrvatske nije primljen pozitivno. Molim Vas pročitajte komentare na forumima raznih medija. Ljudi su izrazito ogorčeni. A Vašoj osobnoj karijeri to nikako ne može koristiti. U svakom slučaju, hvala ako pročitate ovo, hvala ako ne pročitate, hvala ako odgovorite, hvala i ako ne odgovorite.

S dužnim, ali ne sasvim istinskim poštovanjem,

Kristijan Kolega

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara