Pismo županici Marini Lovrić Merzel: "Bitno je dati narodu kruha i igara da šuti, a propuste gurnuti pod tepih!"

Pismo županici Marini Lovrić Merzel: "Bitno je dati narodu kruha i igara da šuti, a propuste gurnuti pod tepih!"

Screenshot: Nedjeljom u 2/HRT

JEDAN od stanovnika Sisačko-moslavačke županije, revoltiran bahatim televizijskim nastupom Marine Lovrić Merzel poručio je "dragoj županici" kako se on ne treba sramiti siromaštva nego bahatog i arogantnog rasipništva. Pismo pristiglo u redakciju Indexa prenosimo i cijelosti:

"Draga naša županice!

Odlučio sam se malo osvrnuti na trenutno stanje stvari koje nas okružuje, odlučio sam vam uputiti koju riječ, jer nikad se ne zna možda neke od tih riječi i dopru do vas. Gledam vas u nedjelju na malom ekranu u svojoj sobi na istoku naše županije - naše siromašne i ekonomski propale županije. Gledam i odbijam vjerovati da netko može biti toliko bahat i arogantan! Zar ste toliko slijepi pored zdravih očiju ili vas je zaslijepila arogancija i bahatost? Odbijam vjerovati da vam nije stalo do NAŠE županije, do vaših i mojih sugrađana koji kao i ja pokušavaju preživjeti svaki novi dan. Reći će mi sada neki: "Pa to su ti političari, svi su oni takvi." Odbijam! Odbijam vjerovati da ste svi vi isti! Da svi gledate samo svoju korist! Pokušavam vjerovati u poštenost i moral onih koji nas vode... U poštenost i moral koji ste vi očito izgubili, "draga" naša županice! No bojim se da su poštenost i moral tek mali dio problema - bojim se da ste izgubili kompas i doticaj sa stvarnošću!

Opravdavate kupnju preskupog automobila riječima "to si možemo priuštiti". Nije vam na um pala štednja? Niste se sjetili uplatiti taj novac pučkim kuhinjama, donirati ga našim najsiromašnijim sugrađanima? Ne, vi se toga niste sjetili! Bitan vam je komfor i osjećaj moći - jer kako se drugačije čovjek može osjećati vozeći se u onom preskupom automobilu negoli moćno, a to je "draga" naša županice bahato i arogantno i dovoljno govori o vama kao osobi!

Jeste li svjesni kakav potencijal NAŠA županija ima? Željezara, Petrokemija, Rafinerija... Jedna do druge tvrtka koja propada (ili je već propala). Gdje su ulaganja u njih? Gdje je ulaganje u gospodarstvo? U otvaranje novih prekopotrebnih radnih mjesta? Sve je to draga naša županice izostalo, izgubilo se negdje u neracionalnom i upitnom trošenju sredstava iz proračuna županije- sredstava koja na kraju krajeva mi porezni obveznici uplaćujemo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažete da ste obnovili cestu - u redu jeste i hvala vam na tome. Jeste li znali da je ta ista cesta (takozvana moslavačko - slavonska magistrala) između Lipovljana i Subocke već PROKOPANA! Gradite i radite ne planski (kao i onaj novi gradski trg u Kutini)! Bitno je dati narodu kruha i igara da šuti, a "sitnice" i propuste sakriti i gurnuti pod tepih! No što se događa kada te "sitnice" i propusti isplivaju na površinu? NIŠTA! Osim što svaljujete krivnju na druge, a ti drugi svaljuju na vas i tako se stalno vrtimo u krugu! U krugu neorganizacije, nemorala i političke neodgovornosti!

Pitat ću vas još jednu stvar: Što je sa čvorom Lipovljani? Za vrijeme Lipovljanskih susreta 2012. pompozno ste najavili kako ćete za godinu dana autocestom stići sve do Lipovljana! Sjećam se da ste ponosno stajali na pozornici dok ste izjavljivali to obećanje! Naravno ne moram vam govoriti što je sa izlazom na autocestu, jer oboje (kako i naši sugrađani) to jako dobro znamo - izlaza i dalje NEMA!

Uputit ću vam jedan topli savjet: Kad u predizborno vrijeme dajete obećanja dobro pazite što ćete obećati, jer narod nije glup kako vi očito smatrate! Narod će kad tada progledati, a onda vas pitam tko će glasati za vas!? Samu sebe svojim lažnim obećanjima dovodite do gubitka povjerenja. Shvaćate što vam želim reći? Tada ste možda dobili koji glas, ali istim tim lažnim obećanjima nakon izbora i neispunjenja istih izgubili ste mnogo više od samih glasove - izgubili ste čisti obraz kod svojih sugrađana!

Dobili ste priliku u našoj županiji izgradili mali raj, županiju u koju će svatko poželjeti doći živjeti... Ali vi ste našu županiju odveli u siromaštvo, u jad i bijedu... Mladim i školovanim ljudima ostavili ste jednu jedini opciju - bijeg iz županije trbuhom za kruhom.

Županice naša "draga", kažete da vas i vaše sugrađane vrijeđa kada nas nazivaju siromašnima - mene ne vrijeđa. Ne sramim se svoga siromaštva i siromaštva naše županije, jer upravo u tom siromaštvu vidim priliku za napredak, za boljitak svih nas! Vrijeđa me pomisao da vi taj napredak ne vidite ili ga jednostavno ne želite vidjeti!".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara