"Pistorius je djevojci davao umjetno disanje, pokušao ju je spasiti"

"Pistorius je djevojci davao umjetno disanje, pokušao ju je spasiti"

Foto: AFP

JUŽNOAFRIČKI paraolimpijac Oscar Pistorius pod posebnom je prismotrom u zatvoru jer se policija da bi si mogao oduzeti život. Kako javlja ANI, Pistorius se slomio nakon što su ga osumnjičili za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp.

Strani mediji dojučerašnjeg heroja već su preimenovali iz "Blade Runner" u "Blade Gunner".Iako svi detalji još uvijek nisu poznati, Pistorius tvrdi kako je iz vatrenog oružja ustrijelio svoju 30-godišnju djevojku Reevu Steenkamp misleći da je riječ o provalniku. Poznata južnoafrička manekenka htjela ga je iznenaditi za Valentinovo i probudila ga je rano ujutro. To je njegova strana priče u koju policija ne vjeruje. Protiv njega je lokalno tužiteljstvo podiglo optužnicu za ubojstvo s predumišljajem što je potpuno slomilo sportaša.

"Pistorius je pokušao spasiti svoju djevojku, davao joj je umjetno disanje"

Što se točno dogodilo, i dalje nije sasvim jasno. Mediji u Južnoj Africi objavili su izjavu neimenovanog izvora, koji tvrdi da je Pistoriusova priča istinita, te da je popularni paraolimpijac nakon što je uvidio da je slučajnu upucao svoju djevojku pokušao učiniti sve ne bi li je spasio. 
 
Izvor tvrdi da je Pistorius pokušavao dati Reevi umjetno disanje i pružiti joj prvu pomoć. No, nakon što ju je pogodio s četiri metka, nije joj bilo spasa. Pistoriusova obitelj uvjerena je da se ne radi o ubojstvu s predumišljajem, već o nesretnom slučaju. 
 
U izjavi za javnost poručili su da su se savjetovali s odvjetnicima, te da su uvjereni da nema osnova da se Pistoriusa optuži za ubojstvo s predumišljajem: "Nimalo ne sumnjamo da su optužbe protiv Oscara neutemeljene, te da čak i dokazi koje je tužiteljstvo prikupilo ukazuju na to da nema osnova da mu se sudi zbog ubojstva". 

"Planirali su zajedničku budućnost"

Pistoriusov ujak Anthony Pistorius ne vjeruje tvrdnjama da je njegov nećak namjerno ubio svoju djevojku. Kaže da su bili vrlo sretan par i da su planirali zajedničku budućnost. 
 
"Svi smo u šoku, prvenstveno zbog Reevine tragične smrti. Svi smo je dobro upoznali i zavoljeli u zadnjih par mjeseci. Imali su planove za zajedničku budućnost, Oscar u privatnom životu dugo nije bio tako sretan", kaže Pistoriusov ujak, prenosi Reuters. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Počelo emitiranje reality showa s ubijenom Reevom Steenkamp
 
Samo dva dana nakon ubojstva u Južnoj Africi se počeo emitirati reality show u kojem se pojavljuje ubijena Reeva Steenkamp. Producentica emisije Samantha Moon za BBC je izjavila da su s emitiranjem odlučili krenuti nakon konzultacija s obitelji ubijene djevojke. Emisija "Tropski otok blaga" emitirat će se subotom uvečer.
 
Pistorius je rođen bez obje lisne kosti, potkoljenice su mu zamijenjene protezama. Unatoč tome osvojio je čak četiri zlatne i jednu brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama, a nastupio je i na prošlim Olimpijskim igrama u Londonu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara