Pistorius se slomio u sudnici: Briznuo u plač i povraćao tijekom iznošenja pojedinosti o obdukciji njegove djevojke

Foto: Guliver image/Getty images

JUŽNOAFRIČKI "Blade Runner" Oscar Pistorius slomio se u ponedjeljak u pretorijskoj sudnici. Briznuo je u plač i povraćao tijekom iznošenja pojedinosti o obdukciji njegove djevojke Reeve Steenkamp, za čije je ubojstvo optužen.

Detaljno i vrlo grafičko svjedočenje patologa Gerta Saaymana o ranama na tijelu Reve Steenkamp te prikazivanje fotografija s autopsije dvaput je slomilo Pistoriusa. Njegova obrana, međutim, nije tražila stanku rekavši da mu pauza ionako neće pomoći da sredi svoje stanje uma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sutkinja Thokozile Masipa ranije je zabranila izravan prijenos Saaymanova svjedočenja, što je bila dosadašnja praksa sa suđenja, iz poštovanja prema obitelji ubijene i zaštiti gledatelja od mučnih sadržaja. Novinarima je pristup u sudnicu dopušten, ali im je zabranjeno izvještavanje s iznošenjem eksplicitnih pojedinosti.

Južnoafrički sprinter Oscar Pistorius, prva osoba s invaliditetom koja je nastupila na redovnim Olimpijskim igrama, optužen je za ubojstvo svoje djevojke na prošlogodišnje Valentinovo. On priznaje da je pucao u Steenkamp, ali tvrdi da se radilo o tragičnoj pogrešci zamijene identiteta i da je mislio da se radi o provalniku.

Suđenje je počelo prošli ponedjeljak, a Saayman je bio prvi ekspertni svjedok.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara