Plaćali obveze drugih pa tvrtku oštetili za više od dva milijuna kuna

Plaćali obveze drugih pa tvrtku oštetili za više od dva milijuna kuna

Ilustracija: Hina

VLASNIK i direktor (66) te direktorica (63) u riječkoj tvrtki osumnjičeni su da su se od kraja 2005. do ožujka 2013. koristili novcem tvrtke za podmirivanje obveza drugih, vlasnički povezanih tvrtaka te da su tako uzrokovali štetu veću od dva milijuna kuna, izvijestila je u četvrtak primorsko-goranska Policijska uprava.

Osumnjičeni 66-godišnjak kazneno je prijavljen zbog sumnje na zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, povredu tuđih prava i prouzročenje stečaja, a 63-godišnjakinja zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Policija ih sumnjiči da su kaznena djela počinili od kraja 2005. do ožujka 2013. na štetu svoje tvrtke i njezinih vjerovnika. Sumnja se da su se vlasnik i direktor te direktorica koristili novcem tvrtke za podmirenje obveza drugih, vlasnički povezanih društava bez odgovarajuće proturadnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, 66-godišnjak je osumnjičen da je, nakon blokade žiroračuna i u vrijeme stečajnog postupka, prodao zalihe robe, ustupio tražbine i otuđio nekretninu u vlasništvu tvrtke.

Šteta se procjenjuje na više od dva milijuna kuna.

Na pitanje o nazivu i djelatnosti tvrtke te o drugim podatcima iz policije su odgovorili kako nisu ovlašteni to objaviti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara