Pobuna državnih službenika: Ne želimo faraonski luksuz kao u Saboru nego da nam očiste wc jednom dnevno

Pobuna državnih službenika: Ne želimo faraonski luksuz kao u Saboru nego da nam očiste wc jednom dnevno

Foto: SDLSN

NAKON što je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH upozorio na loše čišćenje i održavanje u jednoj od ispostava Porezne uprave, na teren je izašla inspekcija zaštite na radu koja nije pronašla ništa zabrinjavajuće.

"Činjenica da se nakon oko 60 malih i 10-ak velikih nuždi dnevno pranje wc-a ostavlja za drugi dan poslijepodne, tj. nakon što se na dan čišćenja još jednom obavi isti broj pražnjenja mjehura i crijeva za Inspektorat je normalna i ne predstavlja zdravstvenu ugrozu za zaposlene i građane koji posjećuju ovako održavane sanitarne čvorove", ljute se u Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika RH Vladi.

Ni med cvetjem ni pravice

Tvrde da zaposlenici Porezne uprave imaju nejednak higijensko-sanitarni standard ovisno o tome rade li u središnjem uredu ili dislociranoj ispostavi. Kažu da je slična situacija i u ostalim državnim tijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Sindikat od Vlade RH traži da državnim službenicima pojasni razloge ove diskriminacije.

"Nitko ne očekuje faraonski luksuz sanitarnih prostorija kakve su u Hrvatskom saboru, zapuh cvjetnog bukea osvježivača prostora ili ugodnu lounge glazbu iz diskretno ugrađenog surround sustava dok vrši nuždu za vrijeme službe, ali jednom dnevno dezinficirana wc školjka ili pisoar ne bi bili naodmet. Je li tako nešto previše za očekivati ili se naprosto treba pomiriti s činjenicom da 'ni med cvetjem ni pravice'", pitaju našu Vladu sindikalisti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara