Počela podjela besplatnih udžbenika u Zagrebu, Bandić: Izdvojit ćemo 63 milijuna kuna

Foto: FAH

PODJELA besplatnih udžbenika učenicima zagrebačkih osnovih škola započela je danas, a po prvi puta besplatne udžbenike u Zagrebu dobit će i srednjoškolci iz obitelji s troje ili više djece kao i njihovi vršnjaci iz poplavama pogođenih područja županjske Posavine.

Prema riječima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je danas u Osnovnoj školi Tituša Brezovačkog otvorio akciju podjele udžbenika, za nabavu tih udžbenika planira se ukupno izdvojiti 63 milijuna kuna. Od toga 55 milijuna za potrebe učenika osnovnih škola, šest milijuna kuna za potrebe učenika srednjih škola iz obitelji s troje i više djece te dva milijuna kuna za potrebe učenika osnovnih i srednjih škola s poplavljenih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ocijenivši da je ovaj potez prioritet njega i gradske uprave, podsjetio je da je Grad Zagreb prvi u Hrvatskoj još prije deset godina osigurao besplatne udžbenike osnovnoškolcima. Dodao je da je i hrvatska Vlada prepoznala važnost tog projekta i od 2007. do 2009. pokrenula sličnu akciju. Naglasio je da Grad Zagreb planira iduće godine osigurati besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih i srednjih škola.

Dodao je da očekuje da će već 2016. svi hrvatski učenici dobiti besplatne udžbenike istaknuvši kako vjeruje da će hrvatska Vlada u proračunu za iduću godinu, bez obzira na probleme, pronači snage za besplatne udžbenike.

Napomenuo je da će se i ove godine organizirati akcija razmjene i prodaje udžbenika kod Muzeja suvremene umjetnosti te da će do početka školske godine biti gotova obnova postojećih ili gradnja novih škola i gradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara