Pod istragom zaprešićki sredovječni par koji je kod kuće imao laboratorij za uzgoj marihuane

Pod istragom zaprešićki sredovječni par koji je kod kuće imao laboratorij za uzgoj marihuane

Foto: Shutterstock

MUŠKARAC i žena iz Zaprešića osumnjičeni su za uzgoj i preprodaju marihuane, objavilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Osnovano se sumnja da su posljednje četiri godine 63-godišnjak i 60-godišnjakinja uporabom sustava za osvjetljavanje, cirkulaciju i filtriranje zraka stvorili umjetne uvjete za uzgoj bilja u kojima su sadili i uzgajali marihuanu, koju su po sazrijevanju sušili i usitnjavali.

Pretragom njihove kuće u Šenkovcu pronađen je laboratorij za uzgoj marihuane opremljen sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje i 1005 stabljika indijske konoplje visine od 5 do 135 cm, 765 grama marihuane i šest medicinskih šprica s ukupno 27,5 ml ulja cannabisa. Prema Općinskom državnom odvjetništvu postoji osnovana sumnja da je droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji na ilegalnom narko tržištu.

Krali su i struju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se da bi od zasađenih stabljika indijske konoplje dobili najmanje 50 kilograma marihuane, čija bi vrijednost na narko tržištu bila veća od milijun kuna.

Tijekom pretresa utvrđeno je i da se dvojac ilegalno priključio na izvor električne energije i time oštetio javno poduzeće za veći iznos, a za što će redovnim putem biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu. Protiv okrivljenice je Državno odvjetništvo predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara